web analytics

Het is gelukt, Bristol-vrouwen bereiken bekerfinale

Het is gelukt: de vrouwen van zaalvoetbalvereniging Bristol Team uit Roosendaal hebben de districts-bekerfinale bereikt. Woensdagavond 13 februari werd de halve finale met 3-0 gewonnen van FC Eindhoven VR1. DIe finale is op 25 maart in Veldhoven.

Een beetje gespannen en een uur later dan normaal begon Bristol thuis in sporthal In De Roos sterk aan de wedstrijd. Vooraf werden de taken en de bekende tactiek goed doorgenomen. Inzakken was de belangrijkste afspraak. Er werd goed gevoetbald en hard gewerkt voor elkaar: tenslotte krijg je niet elk jaar de kans om de finale te bereiken.

Blindelings
De omschakeling was er en beide teams kregen kansen, maar deze werden niet benut. Bristol speelde ontzettend sterk; de speelsters wisten elkaar blindelings te vinden. Met een opmerkelijke 0-0 werd de rust bereikt.

In de tweede helft kwam het er dus op aan; en moest hoe danook wat gebeuren. De harde kern van Bristol was er van overtuigd dat er met druk zetten doelpunten zouden vallen. En dat ging de thuisploeg dan ook doen, tien minuten na de rust! Met dan eindelijk dat eerste doelpunt. Naomi Pesman kwam aan de bal, en zag Ashley de Bie aan de linkerkant opkomen. Met een diagonale pass schoof ze bal zo in de voeten en zonder enige aarzeling schoot ze het leer snoeihard, en met overtuiging in de verre hoek.

Ontlading
Wat volgde was een ontlading voor de dames van Bristol. Vanaf dat moment was het vertrouwen er en bleef de thuisploeg doordrukken. Een uitblinkende Griffith Vaissaire draaide bij de zesmeterlijn van haar tegenstandster weg en schoot hem ook snoeihard achter de goalie van FC Eindhoven, en zo was het 2-0!

Afmaker
De bekerfinale was in zicht en de dames speelden de wedstrijd rustig uit. Maar om het af te maken, schoot Wahiba Didi met rechts nog de 3-0 binnen. ‘Tis gedaan! We zijn er, de bekerfinale district zuid 1 is gehaald. Wij hopen op 25 maart zoveel mogelijk supporters mee te krijgen naar Veldhoven’, aldus het team, dat als geheel een compliment verdient.

De selectie bestond uit Jade Massing, Wahiba Didi, Lesley Heuser, Naomi Pesman, Griffith Vaissaire, Soraya Oppier, Anisah Karadan en Ashley de Bie