web analytics

Het gebied achter het zwaaigat nu, en zoals het er op Google Maps nog steeds uitziet…

Voor Stadsoevers is het gebied achter het zwaaigat van de haven in Roosendaal, op de hoek Wethouder Lanenstraat en Scherpdeel volop in ontwikkeling. Graafmachines en grote bergen grond geven aan dat het hele terrein wordt omgewoeld. Hoe dit gebied er negen jaar geleden uitzag, is anno november 2018 nog steeds te zien op Google Maps Streetview…

Het zwaaigat zelf en de ‘brug’ van de Wethouder Lanenstraat zien er op Google Maps redelijk recent uit. Daarvan zijn de beelden in augustus 2017 gemaakt. De bouwactiviteiten op de Wipwei zijn al te zien, net als het grote Stadoevers-bord met de leus ‘Eigenzinnige wijk voor nieuwsgierige mensen’.

Maar ga je in Streetview iets verder richting Scherpdeel, dan kom je opeens in juli 2009 terecht en dan zie je daar Formido nog staan, op de hoek Wethouder-Lanenstraat / Scherpdeel nog het woonhuis en wat verder om de hoek de gebouwen van Rombouts betonvlechterij. Daar is nu allemaal niets meer van over, zoals op de foto hieronder te zien is. Eigenlijk best leuk, om zo negen jaar terug te kunnen kijken…

 
Blik op het terrein achter het zwaaigat, gezien vanaf Scherpdeel. Op Google Maps wordt dit gebied nog in beeld gebracht aan de hand van opnamen uit 2009. Toen stonden hier nog Formidao (1) en Rombouts betonvlechterij (2).
 
(1) Beeld uit 2009: Formido staat er nog (Beeld: Google Maps uit 2009, op 14-11-2018 nog steeds te zien)
 
(2) Rombouts betonvlechterij, op de hoek Wethouder Lanenweg – Scherpdeel. (Beeld: Google Maps uit 2009, op 14-11-2018 nog steeds te zien)