web analytics

‘Herstelplan biedt Roosendaalse horeca wat ademruimte’

De afdeling Roosendaal van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de gemeente Roosendaal hebben een Herstelplan voor de plaatselijke horeca opgesteld, waardoor de horecabedrijven na de ingrijpende corona-maatregelen wat ademruimte krijgen om weer op krachten te komen.

Het herstelplan bevat een aantal maatregelen, zoals verruiming van terrassen en het kwijtschelden van precario voor de terassen in 2021, maar ook krijgen horecaondernemers in Roosendaal in 2021 een ruimere periode voor het wijzigen van de leidinggevende op de vergunning en daarnaast hoeven ze in 2021 geen legeskosten voor wijziging van leidinggevende op hun vergunning te betalen.

Levendigheid
Roosendaal wil graag bekend staan als een stad in beweging. De lokale horeca draagt bij aan die levendigheid. Na ruim zeven maanden sluiting door de coronacrisis mag sinds begin juni de horeca ook binnen weer gedeeltelijk open. Een maand eerder mochten de terassen al open.

Gesteund

De coronacrisis heeft de horecasector ook in Roosendaal hard geraakt. Veel ondernemers zijn door hun reserves heen en hebben ruimte nodig om aan hun liquiditeit te bouwen. “Wij zijn trots op dit mooie resultaat”, zegt Koen Bakker, voorzitter van de afdeling Roosendaal van Koninklijke Horeca Nederland. “Wij kunnen wel wat ademruimte gebruiken om weer op krachten te komen.” De medewerking van de gemeente om mee te denken was afgelopen periode groot. “Met dit herstelplan voelen we ons gesteund”, vervolgt Bakker.

Nog niet voorbij

Wethouder Cees Lok: ”Horecaondernemers zijn hard getroffen door de coronacrisis. Daarom is het juist nu van belang om te investeren en te ondersteunen. Door gezamenlijk dit herstelplan op te stellen focussen we op een hopelijk snel, efficiënt en effectief herstel van de horecasector. In economisch opzicht is de crisis nog niet voorbij, ondersteunende en nieuwe acties zijn dan ook nodig om de horecasector hierdoor heen te helpen en gezamenlijk maken we ons daar hard voor”.

Foto boven: Voorzitter Koen Bakker van de Roosendaalse afdeling van Horeca Nederland (links) en wethouder Cees Lok tekenen samen voor het Herstelplan voor de Roosendaalse horeca. Foto: Gemeente Roosendaal.