web analytics

Heren1 van Blauw-Wit Basketball wint opnieuw

Blauw-Wit Heren1 won afgelopen zaterdag in Weert heel knap van Basketball Academy Limburg2. De Roosendalers startten sterk en namen een voorsprong die opliep tot zo’n 8 punten. In het tweede kwart kwamen de Limburgers terug en namen een momentje 24-23 voorsprong, maar daarna herstelde Blauw-Wit zich en controleerde met heel afwisselend spel de wedstrijd. De voorsprong varieerde tussen 5 en 10 punten, tot eindstand 59-66.

Een heel stuk moeilijker had MannenU16-1 het in Rotterdam tegen Rotterdam Basketball. Het eerste kwart speelden ze goed basketball en konden ze goed meekomen, maar toen de Rotterdammers een full-court press gingen spelen leden de Roosendalers keer op keer balverlies, gevolgd door snelle tegenscores en hadden ze het nakijken. Eindstand 122-54.

MixedU14-2 ging op bezoek bij Agathos in Raamsdonksveer. Bijna de gehele wedstrijd gaat het gelijk op. In derde kwart lukt het Blauw-Wit om een kleine voorsprong te nemen, maar in het laatste kwart wordt die toch weer weggegeven en hoewel ze keihard werkten om het weer in te lopen, bleef de winst bij Agathos, 48-41.

VrouwenU16-1 speelde in Bakel tegen Yellow Sox. Ze hoopten op een echte wedstrijd, maar de eigen aanvallen waren te onrustig en in de afronding van doelpogingen ging het ook mis. Passes waren te slap en daardoor gemakkelijk te onderscheppen voor de thuisploeg, die daar volop van profiteerde en gemakkelijk scoorde. Toch lieten de Roosendaalse meiden soms ook heel mooie acties zien en ze durfden al heel wat meer dan in eerdere wedstrijden. Maar winnen zat er nog niet in: eindstand 61-23.

Heren2 was te gast in Den Bosch bij EBBC. Blauw-Wit kon slechts beschikken over 5 spelers, maar dat nam niet weg dat het eerste kwart en groot deel van tweede kwart gelijk op ging. Vanaf dat moment was het EBBC dat vrij fysiek de boel op slot zette en Blauw-Wit kwam lange tijd bijna niet meer aan scoren toe, terwijl balverlies leidde tot flink wat tegenscores. Eindstand 83-38.

MannenU14-1 speelde in Vlissingen tegen Marathon. De eerste kwarten was het Blauw-Wit dat initiatief nam en met goed samenspel bouwden ze een voorsprong op van liefst 20 punten. Na rust liep het even iets minder bij de Roosendalers en Marathon kwam gestaag dichterbij. Enkele minuten voor tijd maakten ze zelfs gelijk, namen ze even voorsprong, maar Blauw-Wit liet het er niet bij zitten en in een spannende slotfase werd gestreden voor iedere punt. De voorsprong wisselde enkele keren en in slotseconden stond het gelijk. Een fout op een doelende Blauw-Wit-speler betekende vrije worpen die koelbloedig benut werden en zo konden ze winst toch meenemen naar Roosendaal: 63-65.

MixedU14-3 speelde in Woudrichem tegen BC Waldric. Een groot veld voor de Roosendalers, met wat zoeken naar het beste spelletje. Lange passes, veel gedribbel wat niet altijd helemaal het gewenste effect had, maar toch was het niet de moeilijkste wedstrijd. Na het eerste kwart had Blauw-Wit al een 4-20 voorsprong opgebouwd en die voorsprong wisten ze gehele wedstrijd vol te houden. Zo wonnen ze ruim: 27-54.

MannenU18-1 ging naar Bergen op Zoom voor hun wedstrijd tegen WBB Giants. De thuisploeg stelde zich op in een stugge 2-3 zone met een grote sterke man in het midden. Veel inside acties van Blauw-Wit strandden daardoor, terwijl ook de passing niet strak genoeg was en afstandsschoten niet vielen. In eigen verdediging lukte het vaak om de grote gast van scoren af te houden maar de 3 secondenregel leek in Bergen op Zoom niet te gelden, en aan hun kant vielen de afstandsschoten wél. Tot in het 3e kwart bleef het toch een wedstrijd, maar toen sloeg frustratie aan Roosendaalse zijde toe en zo ging wedstrijd verloren met 76-47.

Zondag 14 oktober speelde U10 in Tilburg tegen High Five, medekoploper in hun competitie. Het was hard werken tegen een sterk en vaardige thuisploeg. Heel knap lukte om in eerste helft 13 punten voorsprong te nemen. Maar bij rust waren de Tilburgers alweer bijna op gelijke hoogte. Na rust ging het om en om met scores, maar in laatste periodes lukte het net niet om vol te houden en winst 44-39 bleef in Tilburg.

Programma 20 oktober 2018
11:45 uur: Barons Gemengd U12 1 – Blauw-Wit Gemengd U12 1 – Breda
12:00 uur: B.C. Waldric Vrouwen U16 1 – Blauw-Wit Vrouwen U16 2 – Woudrichem
17:30 uur: Blauw-Wit Mannen U20 1 – BV Wyba Mannen U20 1 – Roosendaal
19:30 uur: Ardito Mannen U20 1 – Blauw-Wit Mannen U20 2 – Zaltbommel
20:00 uur: Blauw-Wit Mannen Senioren 1 – Dreamfields Dolphins Mannen Senioren 1 – Roosendaal

Bekerwedstrijd Heren1
Zaterdag 20 oktober speelt Blauw-Wit Heren1 voor het bekertoernooi tegen Dreamfields Dolphins uit Bemmel, dat vorig jaar is gepromoveerd uit de 1e Divisie naar de Promotiedivisie, het op één na hoogste niveau van Nederland. Blauw-Wit heeft zich vorig jaar nét gehandhaafd in de 1e Divisie en kan dus zeker alle steun gebruiken om een ronde verder te komen in het bekertoernooi. Als voorbereiding hebben de Blauw-Wit-heren sterk gepresteerd op de 9e Roosendaalse Houthakkerskampioenschappen bij het Hooihuis. De bekerwedstrijd is in Sporthal In De Roos aan de Commandobaan om 20u00 en supporters zijn van harte welkom.

❯ Website Blauw-Wit Basketball