web analytics

Herdenkingsconcert WOI in Wouw (11 nov)

Op zondagmiddag 11 november 2018 begint in de Lambertuskerk aan het Torenplein 1 in Wouw om 15:00 uur het herdenkingsconcert ter herinnering aan de ‘wapenstilstand’ van honderd jaar geleden die een eind maakte aan de Eerste Wereldoorlog. Het hoogtepunt wordt het ‘Requiem voor de mens’ dat in het Nederlands gezongen wordt door het gemengd Lambertuskoor uit Wouw en Gemengde Zangeverenging Tavenu uit Dinteoord.

Het geheel wordt ondersteund door een orkest van 12 blazers, pauken en orgel. Op het programma staan verder liederen van onder andere Huub Oosterhuis en ‘In Flanders Fields’ van Alexander Tilley. De leiding is in handen van dirigente Meike Warmoeskerken uit Bergen op Zoom.

‘Met dit concert gedenken we niet alleen de gevallen soldaten van de Eerste, maar ook van de Tweede Wereldoorlog en de oorlogen die daarna zijn geschied. We herdenken, herinneren, vieren en zien uit naar 75 jaar bevrjding in Nederland’, aldus de organisatie in een toelichting.

Het ‘Requiem voor de mens’ schreef Rob Goorhuis niet alleen voor WOI, maar voor alle oorlogen van de voorbije tijd. ‘Het is een Een indrukwekkend stuk, waarbij je meegenomen wordt naar de oorlogsvelden en de sfeer aan de lijve ondervindt van wat zich daar aan het front heeft afgespeeld’.