web analytics

Hennepteam vindt kwekerij in garage achter woning aan Hazenberg

Het districtelijk hennepteam is dinsdag 11 juni op onderzoek uitgegaan in Klundert, Zevenbergschen Hoek en Roosendaal. In Roosendaal werd een onderzoek ingesteld naar een inwerkingzijnde hennepkwekerij in een woning aan de Hazenberg.

Daar bleek dat in de garage drie ruimtes waren gemaakt waar in totaal 82 hennepplanten stonden. De elektriciteit werd fraudeleus verkregen waardoor besloten werd de woning van het energienetwerk af te sluiten.

Slaapkamer
In Klundert was in een woning aan de Kreeck in een slaapkamer een onlangs geoogste hennepkwekerij aangetroffen. Op moment van aantreffen was men reeds begonnen met het ontmantelen en lagen gebruikte delen verspreid over de bovenverdieping. Er waren vermoedelijk 185 hennepplanten gekweekt en werd uit onderzoek vastgestelde dat er vermoedelijk een aantal maal henneptoppen waren gedroogd. Ook hier bleek dat de elektrische inrichting in de woning was gemanipuleerd en de benodigde elektriciteit op fraudeleuze wijze werd verkregen. De woning betreft een huurwoning en de huur wordt opgezegd zodat de bewoner naar andere woonruimte op zoek zal moeten.

Loods
In een loods achter een woning aan de Hoge Zeedijk te Zevenbergschen Hoek waren drie ruimtes ingericht met in bloei staande hennepplanten. Er stonden 260 hennepplanten, ook was een deel ingericht als hennepstekkerij; daar stonden 154 jonge stekken. In de loods werden voorts een groot aantal verpakkingen aangetroffen met in totaal 13720 gram gedroogde henneptoppen.

Uit onderzoek is vastgesteld dat er eerdere oogsten uit deze hennepkwekerijen zijn behaald. Ook hier bleek de elektriciteit illegaal te zijn aangesloten.

Forse rekeningen
Alle woningen zijn afgesloten van het energienetwerk en kunnen, na betaling van enkele forse energierekeningen, weer aangesloten worden op het energienetwerk. Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Alle inbeslaggenomen goederen met een waarde van enkele tienduizenden euro’s en de hennepplanten met een geschatte straatwaarde van 145000 euro zijn inmiddels ter vernietiging overgebracht.