web analytics

Hennepkwekerijen opgerold in Marconistraat en Enclaveberg

Voor het hennepteam van het politiedistrict Markiezaten was het dinsdag 14 mei twee keer raak in Roosendaal. Er werden enkele woningen bezocht na signalen van hennepteelt en in twee gevallen is er daadwerkelijk een hennepkekerij aaangetroffen: in een woning aan de Marconistraat en in een woning aan de Enclaveberg.

In de woning aan de Marconistraat was een deel van de huiskamer, de schuur en drie slaapkamers ingericht en in gebruik als hennepkwekerij. Duidelijk was dat dit al langere tijd gebeurde. ‘In één van de kweekruimten heeft blijkbaar een korte brand gewoed gezien de zwart geblakerde wanden’, aldus de politie.

Uit de woning zijn in totaal 615 hennepplanten weggehaald. Sporen wijzen erop dat er eerdere oogsten zijn geweest. De woning is van het energienet afgesloten, omdat er sprake was van diefstal van stroom.

Zolder
Op de zolder van een woning aan de Enclaveberg werd een recent geoogste hennepkwekerij aangetroffen. Uit onderzoek is vastgesteld dat ook deze kwekerij langere tijd in bedrijf is geweest. In de ruimte stonden 140 kweekpotten gereed voor een nieuwe oogst. Ook hier was er sprake van stroomdiefstal, zodat ook deze woning van het energienetwerk is afgesloten.

Rekening
Van beide kwekerijen wordt een voordeelberekening gemaakt en dat bedrag zal bij de verdachten worden teruggehaald. Ook wacht hen nog een gepeperde energierekening. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Alle inbeslaggenomen goederen met een waarde van enkele tienduizenden euro’s en de hennepplanten met een geschatte straatwaarde van 125.000 euro zijn inmiddels ter vernietiging overgebracht.