web analytics

Hennepkwekerijen aan Flintdijk en Moerasberg geruimd

In Roosendaal zijn woensdag 19 februari hennepkwekerijen ontdekt en geruimd in woningen aan de Flintdijk en de Moerasberg. In het geval van de Flintdijk ging het om een hennepstekkerij.

Daar stonden in twee ruimten 90 moederplanten, in een andere ruimte 3910 hennepstekken en in de schuur werden nog eens 672 hennepstekken aangetroffen die klaar stonden voor transport.

Zolder
In een woning aan de Moerasberg in Roosendaal werd een hennepkwekerij aangetroffen op de zolder. In totaal stonden er 88 hennepplanten.

Ook in Fijnaart was het raak voor het hennepteam. Daar werd in een woning aan de Sprookjeshof een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij was verdeeld over twee ruimtes en in totaal stonden er 207 nagenoeg oogstrijpe hennepplanten.

Diefstal stroom
Op alle adressen was sprake van diefstal stroom. Alle woningen zijn daarom van het elektriciteitsnetwerk afgesloten. De netwerkbeheerder heeft aangifte gedaan van de diefstal. Alle verdachten, het gaat in alle gevallen om de bewoners van de betreffende woningen, zullen binnenkort worden verhoord. Bij alle ontmantelde kwekerijen is de apparatuur die te maken heeft met het onderhouden van de kwekerijen in beslag genomen en vernietigd. Uiteraard geldt dat ook voor de aangetroffen planten.