web analytics

Hennepkwekerij in Jan Vermeerlaan ontdekt na inbraak en aanhouding

De politie heeft zondagmiddag 24 mei een 20-jarige man uit Amsterdam en een 32-jarige man uit Utrecht aangehouden voor poging tot inbraak, dan wel vernieling van een woning aan de Jan Vermeerlaan in Roosendaal. In de woning waar zij probeerden binnen te komen, bleek een niet actieve hennepkwekerij aanwezig te zijn. Naar de bewoner van de woning wordt gezocht. Politie vraagt hem zich te komen melden.

Rond het middaguur werd gemeld dat mogelijk twee mannen probeerden in te breken bij een woning aan de Jan Vermeerlaan. Toen agenten ter plaatse waren, zagen zij inderdaad dat er gepoogd was de entree van de woning te forceren. In de directe omgeving werden twee mannen gevonden die voldeden aan het signalement van de twee mogelijke inbrekers.

Politiemensen hielden het tweetal staande en tijdens het fouilleren werd er bij een van de twee ook gereedschap gevonden wat vaak wordt gebruikt door inbrekers. Het tweetal, een 20-jarige man uit Amsterdam en een 32-jarige man uit Utrecht, is aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex.

Hennepkwekerij

Omdat er gepoogd was in te breken, belden de agenten een reparateur om de braakschade bij de deur van de woning te herstellen. Tijdens het repareren van de deur viel de deur open en keken de agenten die naast de reparateur stonden, opeens naar een reeds geoogste hennepkwekerij. De woning stond vol met bakken gevuld met potgrond, vermoedelijk gaat het om meer dan 200 hennepplanten.
Bewoner

De bewoner van de woning was niet aanwezig. De politie is daarom naar hem op zoek.

Wanneer: zondag 12 juli 2020 @ 09:30
Waar: Natuurpoort Wouwse Plantage, Schouwenbaan

Landgoedwandeling Een wandeling door het landgoed Wouwse Plantage en het Plantage Centrum waarbij wetenswaardigheden over de gebouwen en de historie