web analytics

Hennepkwekerij in aanbouw gevonden in Bergen op Zoom

In Bergen op Zoom is donderdagmiddag 9 november in een woning aan de Kervinkpolder een flinke hoeveelheid kweekmateriaal gevonden. Een 37-jarige man uit Jarocin (Polen) is door de politie aangehouden. Hij wordt verdacht van het opzetten van een hennepkwekerij.

Toezichthouders van de gemeente Bergen op Zoom komen ontdekken tijdens een controle dat in een niet bewoond pand iemand illegaal aanwezig was. Op het moment dat de controleurs rondom de woning liepen, verliet deze man snel de woning. De toezichthouders besloten de woning vanaf een afstand te observeren. Rond 16.00 uur zagen ze een garagedeur naast de woning opengaan. Vervolgens reed er een auto weg.

Om de identiteit van de bestuurder vast te stellen, werd de auto gevolgd en op de Laan van Reimerswaal staande gehouden. In de auto zaten in totaal vijf personen. Omdat uit het voertuig een sterke henneplucht ontsnapte, werd bij de meldkamer van de politie om assistentie gevraagd. Intussen kon niet voorkomen worden dat vier inzittenden er van door gingen. Opgeroepen agenten constateerden dat de bestuurder gesignaleerd stond voor de afname van DNA. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Vervolgens zijn agenten de woning aan de Kervinkpolder binnengegaan. In de bijkeuken werd een grote hoeveelheid goederen aangetroffen die gebruikt kunnen worden voor hennepkweek. Ook werd op de bovenverdieping een kwekerij in aanbouw gevonden. Alle kweekspullen zijn in beslaggenomen. Naar de vier gevluchte verdachten wordt nog gezocht. De aangehouden verdachte is in verzekering gesteld.