web analytics

Heler in Roosendaal aangehouden na zwartrijden in de trein

In de nacht van zondag op maandag 22 oktober, omstreeks 00.50 uur, vroegen NS-medewerkers om assistentie van de politie in Roosendaal omdat zij een passagier zonder vervoersbewijs hadden betrapt. De man had geen identiteitsbewijs bij zich.

De man zat te roken in de trein en had over het spoor gelopen. De NS-medewerkers wilden hem bekeuren. Omdat de man geen legitimatie bij zich had, werd de politie gewaarschuwd. De man is mee naar het bureau genomen en daar bleek dat het ging om een man van 20 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij had een telefoon bij zich en een duur horloge.

De agenten hebben een onderzoek ingesteld en toen bleek dat deze telefoon eerder op de avond gestolen was bij een insluiping in een woning in Breda. Ook het horloge was mogelijk van diefstal afkomstig. Die goederen zijn in beslag genomen en worden verder door de politie onderzocht.

De man wordt vooralsnog verdacht van heling. Hij wordt vandaag door de recherche gehoord in het politiecellencomplex waar hij nog vast zit. De politie onderzoekt de zaak verder.