web analytics

Palen de grond in voor de nieuwe bioscoop van Roosendaal

Op het terrein aan de Nieuwstraat in Roosendaal tussen het politiebureau en De Biggelaar en tegenover schouwburg De Kring en Tongerloplein, verschijnt de nieuwe bioscoop van Roosendaal. Een ‘heistelling’ om palen de grond in te boren maakt duidelijk dat er hard aan gewerkt wordt. Over ongeveer een (goed) jaar moet het bioscoopcomplex van City-Cinema klaar zijn.

In het complex komen zes zalen, drie op de begane grond en daarbovenop nog eens drie. Bij elkaar goed voort zo’n 850 filmliefhebbers. In navolging van de bioscopen in Etten-Leur en Bergen op Zoom, die ook deel uitmaken van het familiebedrijf, wordt het een zogeheten servicebioscoop; vanuit hun stoel kunnen bezoekers eten en drinken bestellen. Verder komen in het pand twee woonruimtes.

Rotonde
Tussen bioscoop en De Biggelaar komt een rotonde liggen. Automobilisten die vanuit de Nieuwstraat komen, kunnen daar kiezen tussen parkeergarage De Biggelaar inrijden, of via de rotonde – na het afzetten van passagiers, terugrijden.

Oude City
De nieuwe bioscoop komt in de plaats van de bestaande aan de Brugstraat/Lyceumlaan. De oorspronkelijke City aan de Brugstraat stamt van 1913. In 1925 vond de eerste grote verbouwing plaats. Rond 1988 kwam Zaal 3 tot stand en in 2000 werd Zaal 4 gerealiseerd.