web analytics

Heerl’k Heerle maakt van Heerle het griezeligste dorp (31 okt)

In Heerle wordt op donderdag 31 oktober Halloween gevierd. Dan verandert Heerle tussen 18:30 – 20:30 uur in het griezeligste dorp van West-Brabant, zo is in ieder geval de bedoeling van Stichting Heerl’k Heerle. Op verscheidene plekken in het dorp staat de stichting weer met een kraam en spellen voor de allerkleinsten, waarbij een snoepje verdiend kan worden.

Ook is er weer een kraam waar gezellig een bekertje warme chocomel gedronken kan worden, om – indien nodig – even bij te komen van de schrik.

Meedoen kan op twee manieren. Inwoners kunnen meedoen aan een activiteit door hun huis of tuin in te richten als ‘enge plek’waar mensen langs mogen komen. Wie hieraan wil meedoen, kan zich aanmelden via de website halloween.heerlkheerle.nl. Het adres wordt dan vermeld op de routekaarten die tijdens Heerl’k Halloween op 31 oktober (gratis) op te halen zijn bij de kramen van Stichting Heerl’k. Aanmelden kan (vanwege het drukwerk dat verricht moet worden) tot uiterlijk 24 oktober.

Inwoners kunnen ook meedoen door een (waxine, of led) lichtje bij de voordeur te zetten, zodat de kinderen van de basisschool weten dat mogen aanbellen voor een snoepje (wat ze natuurlijk altijd netjes en beleefd vragen).

Natuurlijk is iedereen weer welkom om zelf een rondje Heerle te doen langs alle enge plekjes. Op de routekaarten staat ook een leeftijdsindicatie per adres, zodat de engste plekjes door kleine kinderen overgeslagen kunnen worden, mocht dat nodig zijn. ‘Verkleed en/of geschminkt of niet, iedereen is welkom’, aldus de organisatie.