web analytics

Heerl’k Halloween altijd op 31 oktober in Heerle

2018 – In Heerle is Halloween altijd op 31 oktober. Het is uitgegroeid tot een drukbezochte activiteit van Heerl’k Heerle. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig. Iedereen kan starten bij één van de kramen van Heerl’k Heerle in het dorp. Daar kan een kaart worden opgehaald met enge/griezelige plekken. Er is geen vaste route. Het evenement is van 18:30 – 20:30 uur.

Op de kaart staat tevens aangegeven of die plek geschikt is voor (heel) jonge kinderen, of dat die mogelijk te griezelig voor hen is. De kramen zijn ook voorzien van spellen voor de allerkleinsten, waarbij een snoepje verdiend kan worden en er is ook een kraam met chocolademelk.

De huizen langs
Oudere kinderen kunnen snoepjes verdienen door huizen langs te gaan. De code in Heerle is, dat kinderen mogen aanbellen als er een kaarsje (of waxinelichtje) bij de deur staat. Daar kunnen ze hun creatie laten zien, of een toneelstukje of iets dergelijks tonen.

Meedoen
In Heerle is Halloween een activiteit van en door de hele bevolking. Inwoners kunnen onderdeel van de griezeltocht worden door hun huis/tuin ‘eng’ in te richten voor de tocht. Ze worden dan op de routekaart vermeld.

Hele regio
‘Deze activiteit is niet meer weg te denken in Heerle. Heel de regio komt hier griezelen’, zegt de organisatie. Om de drukte in het dorp in goede banen te leiden, staan op verschillende punten verkeersregelaars.

❯ Foto’s uit 2017 van Heerl’k Halloween