web analytics

Heemschut blij met behoud glaskunstwerk Stadskantoor

De landelijk opererende Erfgoedverenging Heemschut heeft gisteren op zijn website gemeld dat het gigantische glaskunstwerk van Alexander Weiss uit 1979 in het Roosendaalse stadskantoor medio deze maand met succes gedemonteerd en opgeslagen is. De Werkgroep Monumentale Kunst van Heemschut heeft zich in samenwerking met glaskunstliefhebber Caspar Dingjan ingezet om het kunstwerk te behouden.

Aanvankelijk was het de bedoeling van de gemeente om het gigantische werk van circa 3 meter hoog en 15 meter breed bij de verbouwing van het Stadskantoor te vernietigen. ‘Na lang aandringen en gesprekken met onder andere raadsleden heeft de gemeente toch besloten om het kunstwerk te redden. Medio oktober 2020 is het met succes gedemonteerd en opgeslagen. Nu moet er nog een bestemming voor het werk gevonden worden’, aldus Heemschut.

Er wordt volgens Heemschut met de gemeente gesproken over herbestemming in het straks vernieuwde stadskantoor, of op een andere prominente locatie in de stad.

Heemschut heeft een enorme lijst gebouwen (en kunstwerken) op zijn ‘verlanglijstje’ staan die het waard zijn om behouden te blijven. Uit de gemeente Roosendaal staan daar bijvoorbeeld de Sint Jan Kerk (Roosendaal) en de Heilige Theresia Kerk in Moerstraten op.

❯ Website Erfgoedvereniging Heemschut

Foto boven: Het glasskunstwerk uit het Stadskantoor (Foto website Erfgoedvereniging Heemschut)