web analytics

Hebe Delcroix helpt Bristol vrouwen aan overwinning

Het debuut van Hebe Delcroix bij zaalvoetbalvereniging Bristol Team uit Roosendaal smaakt naar meer. Na afloop van de wedstrijd van vrijdagavond 21 september tegen TTP was ze enthousiast over de wedstrijd waarin ze ook nog een doelpunt maakte. Ze wilde het wel keer proberen in de zaal, en werd bij Bristol direct in de basis gezet. Ze overtuigde haar coach en medespeers direct.

Mmaar na afloop was ze zeer enthousiast over het spelletje. Met Bristol Team lijkt de aanvaller een prima keuze te hebben gemaakt. Anders dan bij haar club DSE, waar Hebe zich moeilijk in de basis kan spelen, begon ze bij haar debuut direct in de basis en overtuigde direct haar medespelers en de coach. Hebe (foto boven) speelt bij DSE (Etten-Leur) maar komt daar moeilijk aan de basis.

Nadrukkelijk aanwezig
Het vrouwenteam van Bristol kan de impulsen van de aanvaller goed gebruiken, zo bleek vrijdag in Rotterdam tegen Feijenoord/TTP 2. Met een nadrukkelijk aanwezige Delcroix begonnen de Roosendalers sterk aan de wedstrijd, maar gaandeweg werd duidelijk dat de ploeg van trainer Hans Lauwen niet zomaar tegen deze sterke tegenstander zou gaan winnen. Met aanvoerster Corina Luijks, was er toch enige stootkracht die de verdediging van de gasten knap lastig maakte

Debutant Delcroix stond na rust twee keer aan de basis van een uitstekende kans. Haar prima spel werd ook beloond met een doelpunt. Zowel Anisah Karahan als Fleur de Kinderen maakten tevens ook hun speelminuten.

De strijd ging zeker gelijk op. Het was zoeken naar kansen. De Roosendaalse dames knokten zich na een kleine achterstand terug in de wedstrijd. In spannende laatste minuten verdedigde Bristol Team een 3-4 voorsprong. Deze trokken ze over de streep, en zodoende kon de tweede competitiewedstrijd winnend worden afgesloten. (4-5)

Verder bekeren
Eerder in de week zegevierden de dames een overwinning in de districtbeker. Na een 4-4 stand was het de 15-jarige Fleur de Kinderen die de beslissende strafschop binnenschoot. Keepster Tessa van Ameijde stopte drie inzetten van Totelos uit Eindhoven.

Mannen trekken zich terug

Het mannengteam van Bristol/budgetisolatie heeft zich officieel teruggetrokken uit de bekercompetitie. De overweging zat al een tijdje in beraad, maar door opnieuw een blessuremelding was het besluit niet moeilijk meer. Een van de redenen was de verre afstand en de kosten die het met zich meebracht. De reis naar Texel zou de club bijna € 550 gaan kosten. ‘En dan hebben we het nog niet over spelers die een halve snipperdag moeten nemen’, aldus de leiding, die de boete nu voor lief neemt, net als het feit dat volgend seizoen niet mag worden deelgemomen aan de bekercompetitie.

❯ Website Bristol Team/Budgetisolatie