web analytics

‘Happy Halloween’ voor de kids op Sfeerstrand (31 okt)

2018 – Op woensdagmiddag 31 oktober 2018 is het vanaf 14:00 uur ‘Happy Halloween’ op het Sfeerstrand aan de Oostelijke Havendijk (Stadsoevers). Het wordt een leuke Halloweenmiddag, met voldoende te doen voor alle kids die het iets minder spannend óók leuk vinden. En met een stukje Roosendaalse geschiedenis over admiraal Hendrik Corneliszoon Lonke, die 450 jaar geleden geboren werd op de oude Markt in Roosendaal.

Lonke heeft samen met Piet Hein de Zilvervloot veroverd op de Spanjaarden, zo zal ‘admiraal Ad’ de jeugd deze middag vertellen.

Meer happy
In tegenstelling tot het griezelen en gruwelen op de meeste andere Halloween-activiteiten, wordt het dus een middag op een wat meer happy manier, speciaal voor de wat kleinere kids. ‘Spelletjes, knutselen, je eigen pompoen versieren, enzovoorts en natuurlijk het verhaal over onze eigen admiraal Lonke. Een mooi verhaal, waar we de komende maanden ook nog wel meer over gaan melden’, zegt Ad Huijzers van Beachclub 0165/het Sfeerstrand.

Het Sfeerstrand is te voet en fietsend te bereiken via de Oostelijke Havendijk. Wie per auto komt, kan via de Jan Vermeerlaan of Borchwerf de Industriestraat (naast het stadion) inrijden. Daar kan men het parkeerterrein van het Sfeerstrand oprijden.

Graffiti
‘Bij het tunneltje bij De Schuiven is admiraal Lonke trouwens, dank zij de graffiti-kunstenaars van The Loods, ook te bewonderen. Hij staat zelfs twee keer afgebeeld bij de ingang aan de Stationsstraat’, aldus Huijzers.

Deelname aan de ‘Happy Halloween’ kost vijf euro per kind, inclusief een consumptie.