web analytics

Handbalvereniging Heerle wil G-handbal invoeren

Handbalvereniging Heerle is een actieve vereniging waar het niet alleen draait om het sportieve doel, maar ook om het sociaal maatschappelijke karakter van sport. Momenteel is er in de regio West- Brabant nog geen G-handbal. Als het aan handbalvereniging Heerle ligt, komt daar verandering in.

In samenwerking met de Roosendaalse Uitdaging is HV Heerle een project gestart om onderzoek te doen naar de haalbaarheid van G-handbal in de regio. Duidelijk moet worden hoe groot de doelgroep is en of er bijvoorbeeld behoefte is aan rolstoelhandbal, jeugd G-handbal of juist volwassenen G-handbal.

HV Heerle-voorzitter Rowin Tirions geeft aan dat G-handbal is bedoeld voor mensen die met een aanpassing een sport kunnen beoefenen. Daarbij zou handbal een ideale sport zijn, omdat deze eenvoudig aan te passen is aan de doelgroep. ‘Zeker rolstoelhandbal zou voor mindervalide mensen een oplossing zijn. Wij hebben in het verleden wel incidentele verzoeken gehad, maar we hebben geen enkel idee hoe groot de doelgroep en de behoefte aan een breder sportaanbod voor mensen met een beperking in de regio is. We staan open voor deze doelgroep, zij zijn meer dan welkom bij HV Heerle!

Van groot belang
Gert de Jonge, projectmanager sport & inclusie bij de Roosendaalse Uitdaging weet vanuit zijn contacten met zorginstellingen en belangenorganisaties dat het juist voor deze doelgroep van groot belang is dat zij bewegen. Ook vanuit het Nederlands Handbal Verbond is er veel aandacht voor aangepast handbal. Vandaar dat de Roosendaalse Uitdaging dit mooie initiatief van HV Heerle graag ondersteunt.

HV Heerle is een van de vijf deelnemers in het project sport dat door de Roosendaalse Uitdaging is opgezet. Vanuit dit project wordt HV Heerle ondersteund in zijn gewenste maatschappelijke ontwikkeling. Zoals het opzetten van een G-handbalteam, maar ook bij het realiseren van een samenwerking met andere sportverenigingen om kinderen die bij de eigen vereniging (dreigen) uit (te) vallen, kennis te laten maken met een andere sport(vereniging).

Blijven sporten
Voorzitter Tirions: ‘Kinderen zijn vaak zoekende naar een sport die bij hen past, als ze er achter komen dat handbal niet bij hen past, zien wij graag dat zij de sport vinden die wel bij hen past. Het belangrijkste is dat een kind blijft sporten”.

In het nieuwe seizoen, dat september 2018 start, hoopt HV Heerle G-handbalteam te kunnen introduceren. ‘Er wordt rekening gehouden met de beperking, maar het uitgangspunt is juist de mogelijkheden van elk individu’.

Uitnodiging
Wie geïnteresseerd is, wordt uitgenodigd contact op te nemen. Contactpersoon is Gert de Jonge, projectmanager sport & inclusie bij de Roosendaalse Uitdaging, telefoon 06-42394204.

Foto’s: In de zomerperiode wordt er getraind op de buitenvelden.

Heerle Handbal
 
❯ Website Handbalvereniging Heerle
❯ Website Roosendaalse Uitdaging