web analytics

Handbalvereniging Heerle krijgt handballen om clinics te verzorgen

Handbalvereniging Heerle is een actieve en sociale vereniging die verschillende doelgroepen bijeen wil brengen middels sportieve activiteiten. Een van de activiteiten is het verzorgen van clinics op scholen. Daar zijn uiteraard ook ballen voor nodig. Inmiddels heeft de club ook een set professionele ballen gekregen.

De handbalvereniging doet heel wat meer dan alleen handballen. Jaarlijks worden er prachtige feesten georganiseerd waar het hele dorp van mee geniet. Afgelopen jaar is er met een sponsorloop geld opgehaald voor Stichting Paul en momenteel is er in samenwerking met de Roosendaalse Uitdaging een onderzoek gaande naar de behoefte aan G-handbal. Voorzitter Rowin Tirions geeft aan graag inzicht te krijgen in hoe groot de doelgroep en de behoefte aan een breder sportaanbod voor mensen met een beperking in de regio is.

In samenwerking met basisscholen worden door vrijwilligers van Handbalvereniging Heerle clinics gegeven. Het zijn (selectie)spelers die deze clinics verzorgen. Met ervaring uit hoog landelijk niveau (Tweede Divisie en Hoofdklasse) kunnen selectiespelers het handbal en vooral het plezier in handbal goed overbrengen.

Binnen HV Heerle coördineert Johan Pellis de clinics op de scholen. Johan geeft aan dat het onderwijs er veel waarde aan hecht dat kinderen kennis maken met sporten binnen een vereniging. Want een kind dat sport en beweegt voelt zich gezonder, fitter, sterker en leert spelenderwijs tal van vaardigheden. Bovendien verlaagt sporten het risico op het ontstaan van ziektes als diabetes, overgewicht en depressie. Voor het geven van clinics is goed materiaal heel welkom, geeft Johan Pellis aan.

“Onlangs zijn we gestart met het inzamelen van gebruikte handballen van leden”, aldus voorzitter Rowin Tirions. “Daarnaast zijn we blij dat Gert de Jonge van Proxus ons een set professionele handballen ter beschikking stelt. Als vereniging kunnen wij niet zonder deze betrokkenheid van ondernemers”.

Goed om te vermelden is dat Proxus een sociale onderneming is. Proxus levert net als elke andere onderneming producten en diensten en heeft een verdienmodel. Geld verdienen is echter niet het hoofddoel, het is een middel om de missie te bereiken. Het doel van Proxus is maatschappelijke meerwaarde creëren, ook wel ‘impact’ genoemd.

Foto: Van links naar rechts Gert de Jonge, Rowin Tirions en Johan Pellis.