web analytics

‘Grote sierpotten populair voor oud en nieuw’

De trend dat knalvuurwerk steeds minder populair wordt blijft zich voortzetten, zegt Rinaldo Matthijssen, mede-eigenaar van VetVuurwerk in het Dijkcentrum in Roosendaal. ‘Dit jaar zijn vooral de grote compounds populair. Grote zware sierpotten die na één keer aansteken tot enkele minuten de lucht vol kleuren vullen’.

De gemiddelde uitgaven zijn zoals meeste jaren rond de honderd euro. Ook merkt de
vuurwerkzaak dat er wat meer bestellingen zijn gedaan dan andere jaren. ‘Of wij een goed jaa hebben of dat mensen toch bang zijn dat de traditie over enkele jaren wordt afgeschaft weten we niet, maar we zien wel een stijging’, legt Matthijssen uit.

Compounds
Sinds enkele jaren worden de zogenaamde compounds aangeboden. ‘Vroeger had je grote boxen met afzonderlijke potten erin die je dan zelf aan elkaar moest vastmaken rond de jaarwisseling. Dat was een enorm gepriegel en daarnaast ging het ook niet altijd goed. Tegenwoordig is dit du niet meer nodig en steek je één lontje aan voor een hele show;.

In Dijkcentrum
Waar VetVuurwerk enkele jaren geleden nog op verzet stuitte vanwege de locatie in winkelcentrum Dijkcentrum, merken veel mensen nu juist de voordelen op. ‘We merken dat mensen het eigenlijk wel handig vinden dat we hier zitten ze kunnen tijdens het kerstshoppen ook nog even snel een vuurwerkbestelling plaatsen.’ De vuurwerkverkoper werkt dit jaar ook samen met enkele andere ondernemers.


Youtube-vlogger Dion van Drom was bij VetVuurwerk over een item over vuurwerk.