web analytics

Grote nachtelijke achtervolging ook langs Roosendaal

De politie heeft vrijdagochtend 17 juli rond 02.40 op de Vossenholstraat in Huijbergen een 35-jarige verdachte aangehouden na een lange, wilde achtervolging door West-Brabant. Die achtervolging begon op de A16 en ging onder andere via de A58 langs Etten-Leur en Roosendaal.

De verdachte die in een auto met Frans kenteken reed, vluchtte op de A16 reed in een auto over de A16 nabij Dordrecht met grote snelheid toen hij daar een politiewagen van de Landelijke Eenheid zag. De agenten van de Landelijke Eenheid zetten de achtervolging in. Tijdens de achtervolging werden snelheden boven de 260 km/uur gehaald.

Ook ging het over Belgisch grondgebied. Agenten uit de eenheid Zeeland-West-Brabant sloten bij de achtervolging aan. In het centrum van Hoogerheide raakte een agent in een politiewagen van de Landelijke Eenheid betrokken bij een ongeval. Hij raakte niet gewond.

De verdachte, de woonplaats is niet bekend, reed door naar Huijbergen en reed daar de Vennekensstraat in. Dat is een doodlopende straat. Hij vluchtte te voet verder. De hondengeleider vond de verdachte in een tuin van een woning. Hij werd aangehouden en overgebracht voor nader verhoor. De politie nam 15 pakketten in beslag. Vermoedelijk zit er cocaïne in. Naar schatting gaat het om ongeveer 16 kilo.

‘Onze excuses dat we u wakker hebben gemaakt, maar nu weet u in ieder geval waarom dat was. Hopelijk voor nu verder een goede nachtrust’, twitterde de politie nadat de man eindelijk kon worden gestopt en aangehouden.