web analytics

Grote computergestuurde hennepkwekerij in loods in Sint Willebrord

De politie heeft woensdag 11 juli samen met de gemeente Rucphen een integrale controle gehouden in panden in Sprundel, Rucphen en Sint Willebrord. Aan het eind van de middag is in een loods bij een woning aan de Dorpsstraat in Sint Willebrord een zeer professionele hennepkwekerij aangetroffen met een capaciteit voor 1.400 hennepplanten.

De betreffende loods was volledig ingericht als hennepkwekerij, verdeeld over twee ruimtes. In één ruimte stonden 850 plukrijpe planten; in de tweede ruimte stonden 580 bakken gereed om te planten. ‘Bijzonder is dat de kwekerij computergestuurd werd met behulp van vijf opticlimats. Deze zorgden ervoor dat de planten onder optimale omstandigheden konden groeien’, aldus de politie.

Slechts voor het toedienen van water en het knippen van de toppen was menselijke arbeid nodig. De stroom werd illegaal afgenomen; er is dus sprake van diefstal. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De kwekerij wordt momenteel geruimd. Ook wordt er onderzocht wie verantwoordelijk is voor deze zeer professionele en grote hennepkwekerij.
MMA-meldingen

De woensdag gehouden integrale actie kon gerealiseerd worden door een groot aantal MMA-meldingen van burgers. ‘Daarop volgen controles van verdachte panden en kan een grote hennepkwekerij als deze opgerold worden’, laat de politie weten.