web analytics

Grootste nostalgische kermis van Nederland rond Pasen in Roosendaal

Een hele markt, een stukje Bloemenmarkt en een heel Tongerloplein vol met nostalgische kermisattracties. Dat staat Roosendaal te wachten rond Pasen. Zo’n 35 attracties staan van vrijdag 30 maart tot en met woensdag 4 april opgesteld in het kader van Roosendaal 750.

De Roosendaalse kermis heeft al jaren wat met nostalgische attracties. Maar die staan dan bescheiden opgesteld op het Tongerloplein. Nu wordt er flink uitgepakt. ‘Het wordt de grootste nostalgische kermis van Nederland’, kondigt Stichting Roosendaal 750 aan.

Oude ambachten
‘Dans in de Spiegeltent, geniet van de prachtige geschilderde attracties, neem je (klein)kinderen mee en laat ze zien wat vroeger hét evenement van het jaar was. Op paaszaterdag en tweede paasdag zijn er ook nog eens oude ambachten te bewonderen’, aldus Roosendaal 750.

De kermis is de eerste dag (vrijdag 30 maart) van 16.00 tot 22.00 uur in bedrijf en zaterdag 31 maart t/m woensdag 4 april van 13.00 tot 22.00 uur.

Zwevend hoofd
De attracties stammen uit 1830 tot 1969. Echt oude attracties zijn een Paardencaroussel (1830) en Meto (1894). De cakewalk (1915) is ook al ouder dan een eeuw. En het Meisje met zwevend hoofd (1930) is trouwens ook een klassieker. Het reuzenrad uit 1937 draait ook nog steeds.

Speurtocht
Bij de nostalgische kermis wordt ook een tentoonstelling met maquettes van oude kermisattracties georganiseerd. Verder is er een spannende speurtocht langs nostalgische kermisattracties en kan onder leiding van Bibliotheek VANnU een bezoek gebracht worden aan de miniatuurkermis.


Op de website van Roosendaal 750 is een grote versie van deze plattegrond te zien. Klik HIER voor de plattegrond

Zie ook:
❯ Ook oude ambachten op nostalgische kermis
❯ Foto-album Minikermis in Parrotia
❯ Foto-album Nostalgische kermis zaterdagmiddag
❯ Groeten van de Nostalgische kermis (sociale media)
❯ Foto’s Opbouw nostalgische kermis in Roosendaal
❯ Roosendaal750-biertje heet ‘Blond Rooske’

Een gedachte over “Grootste nostalgische kermis van Nederland rond Pasen in Roosendaal

  • dinsdag 3 april 2018 om 11:03
    Permalink

    Ik vond het geweldig ,om als oud Roosendaler,weer eens op ’n “ouwe kermis”te lopen .Ik heb echt genoten ,vooral van de jeugd ,die ook zichtbaar genoot van dit gebeuren !! Dit vraagt om herhaling organisatie !! Petje af voor jullie !

Reacties zijn gesloten.