web analytics

Groot XTC-lab in Sint Willebrord aangetroffen

In Sint-Willebrord is donderdag 22 februari tijdens een integrale controle van de gemeente, Landelijke eenheid en regiopolitie in een schuur tussen woonhuizen aan de Kaaistraat een groot XTC-lab aangetroffen. De politie heeft een 69-jarige man uit Sint-Willebrord aangehouden.

Het lab wordt nader onderzocht en geïnventariseerd en met assistentie van de dienst Landelijke Faciliteit Ontmantelen ontmanteld en vernietigd.

‘Een drugslab midden in een woonwijk brengt ernstige gevaren met zich mee. Denk daarbij vooral aan ontploffingsgevaar en de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen. De producenten van (synthetische) drugs maken zich schuldig aan het overtreden van de opiumwetgeving en verdienen grof geld. Het eventueel gedumpte afval vervuilt de natuur en treft de portemonnee van de grondeigenaar en de belastingbetaler’, aldus de politie.

Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr van de gemeente Rucphen over het aantreffen van het drugslaboratorium: “De politie heeft vanmorgen heel kordaat gereageerd. We zijn blij met deze krachtige aanpak. Zo werken we samen met politie en andere partners aan een veilige gemeente voor onze inwoners”.

Het drugslab inb de loods was volgens de politie bedoeld voor grootschalige productie van XTC-poeder. ‘Ook liggen er zo’n duizend liter chemicaliën opgeslagen”, aldus de politie om drie uur.


Foto: Politie