web analytics

Grondige controle van 72 voertuigen op A58 bij Wouw

Dinsdagmiddag en –avond 21 augustus is er een grote integrale verkeerscontrole gehouden langs de A58 ter hoogte van Wouw. Tijdens deze controle is ook informatie verzameld om in de toekomst mobiel banditisme tegen te gaan. Wegens de landelijke CAO-stakingen zijn door de politie geen bekeuringen uitgeschreven en personen met openstaande boetes doorgelaten.

Aan deze integrale controle werkten mee: de belastingdienst, de Koninklijke marechaussee, het team Verkeer, de afdeling identiteit- en documentenfraude en de afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) hebben meegedaan aan deze controle.

Tijdens de verkeerscontrole zijn er 72 voertuigen grondig gecontroleerd. In deze voertuigen zaten 62 personen met een andere nationaliteit. De belastingdienst heeft negen keer onrechtmatig gebruik van een buitenlands kenteken geconstateerd en allen een aanslag opgelegd van ongeveer 1.500 euro per voertuig. Een persoon heeft een bekeuring gekregen van 80 euro omdat deze gebruik maakte van een handelaarskenteken zonder daarvoor de juiste papieren te kunnen overleggen.

De afdeling identiteit- en documentenfraude heeft 62 buitenlandse documenten gecontroleerd. Deze waren allemaal origineel en in orde.
Door de Koninklijke Marechaussee heeft één openstaande boete van 117 euro laten betalen en heeft één aanhouding verricht in verband met de overleveringswet aan Polen.
Last but not least is er drie gram hennep (gebruikershoeveelheid) in beslag genomen.