web analytics

Groenhuysen opent specialistische NAH-afdeling in Wiekendael

Op 1 mei opende Groenhuysen officieel de nieuwe afdeling Jade &Smaragd, een specialistische afdeling op de locatie Wiekendael in Roosendaal. De feestelijke opening werd bijgewoond door de bewoners, hun familie en de behandelaren van Jade & Smaragd.

Sinds een maand kunnen mensen boven de 65 jaar met niet-aangeboren hersenletsel hier terecht voor behandeling en verblijf met een Wlz-indicatie. Het oplopen van niet-aangeboren hersenletsel (NAH) heeft grote impact op iemands leven.

‘En helaas lopen steeds meer mensen hersenletsel op: een auto-ongeluk, beroerte, hersentumor of een klap op het hoofd kunnen allemaal oorzaken zijn van NAH. Zo divers als de oorzaak van hersenletsel, zo divers zijn ook de gevolgen ervan. Daarom vraagt NAH een specialistische aanpak’, aldus Groenhuysen.

Nieuwe stap
Met de komst van Jade & Smaragd kan Groenhuysen speciaal voor deze groep mensen, die groter en groter wordt, de structuur en begeleiding bieden die zij nodig hebben.
Jan Vissers, specialistisch arts ouderengeneeskunde, over de nieuwe NAH-afdeling: "Een dergelijk aanbod was er nog niet in de regio, er bleek wel veel behoefte aan. Ook voor Groenhuysen is dit een mooie nieuwe stap, dat door de komst van Jade & Smaragd een nog uitgebreider aanbod aan zorg kan leveren."

Marian van Gortel, relatiebeheerder, is samen met Jan het eerste aanspreekpunt voor Jade & Smaragd. Marian: “Als iemand met NAH vastloopt in de thuissituatie, dan kijken we samen me arts, psycholoog en Klantbureau wat Groenhuysen kan betekenen.”

Klein team
Een klein team van specialisten ging de uitdaging aan om de afdeling vanaf nul op te bouwen. Nu, ruim een maand later, is de basis gelegd waarop verder gebouwd kan worden. Daar werd tijdens de opening even bij stil gestaan. Twee van de eerste bewoners, de heer Van Oers en de heer Kools, knipten samen het lint door en daarmee werd Jade & Smaragd officieel geopend.

Voor meer informatie over Jade & Smaragd en NAH kunt u contact opnemen met Marian van Grotel, via mvgrotel@groenhuysen.nl of tel. 088 557 42 46.

Foto boven: De nieuwe NAH-afdeling Jade & Smaragd werd officieel geopend door twee van haar bewoners, de heren Van Oers en Kools.