web analytics

‘Groenfabriek’ van Platvorm R op lelijk stukje Roosendaal

Bijna iedereen kent het verwaarloosde hoekje aan het Tongerloplein tussen het casino en bluescafé Kerkzicht, maar niemand doet er wat aan. Tot nu toe dan. Want Platform R, een collectief van vormgevers, architecten en schrijvers die zoeken naar creatieve oplossingen en ideeën voor Roosendaal, heeft zich er over ontfermd. Er moet een stadskunstwerk komen!

Via een crowdfund-actie is het benodigde kapitaal van 10.000 euro bijna binnen om het kunstwerk ‘De Groenfabriek’ te kunnen realiseren. Het terrein is inmiddels geëgaliseerd en is haast niet meer te herkennen…

Het wordt ‘een bouwwerk van cortenstaal in een groene oase, dat zich als een verrassing onthult in een nis van het cultuurplein. Dit stadskunstwerk vertelt op speelse wijze het verhaal van een dorp dat zich ontwikkelde tot stad en de groei van de nijverheid die daarmee gepaard ging. Een verhaal waar Roosendaal trots op mag zijn! De architectonische folly leent zich bij uitstek voor exposities en zelfs kleinschalige voorstellingen op het cultuurplein van Roosendaal’.

>> Website Platvorm R
>> Website Voor de Kunst (crowdfund)

Dit was een van de lelijkste plekjes in het centrum van Roosendaal…
De actie is bijna ten einde. Nog een paar honderd euro, dan is het bedrag gehaald… Wie trekt zijn portemonnee?