web analytics

Gratis voorstellingen en spektakelstuk van 110-jarige De Kring

Ter ere van het 110-jarig bestaan heeft schouwburg De Kring voor het komend seizoen vier (bijna) gratis voorstellingen in het pogramma opgenomen. Voor deze voorstellingen worden alleen reserveringskosten in rekening gebracht. Daarmee wil De Kring het motto ‘De Kring voor Jan en Alleman’ benadrukken. ‘Immers, wie jarig is, trakteert’, aldus de Kring.

Een van de gratis voorstellingen is de familie familievoorstelling Zwijnenstal, met de uit de Luizenmoeder bekende Rop Verheijen en Ilse Warringa. Die is op donderdag 17 oktober. De andere ‘gratis’ voorstellingen zijn:
dinsdag 17 september AMPA, met de klassieke zangeres Sabra El Bahri Katri
zondag 22 september Marching & Breakin’ (slagwerkvirtuozen met breakdancegroep)
woensdag 16 oktober De Kleine Trommelaar (try-out met o.a. de populaire Spangas-acteur en tevens getalenteerd drummer Steef Hupkes)
De reserveringskosten inclusief consumoptie kosten 3,75

The Loods
Het feestjaar begint in september met de speciale voorstelling ‘De achterkant van Roosendaal’. Een spektakelstuk dat ontstaan is door samenwerking tussen De Kring en Het Zuidelijk Toneel. De voorstelling met theater, muziek en dans wordt opgevoerd in de graffitihal The Loods aan de Oostelijke Havendijk.

Het stuk is geschreven door Anton Dautzenberg en Diederik Stapel, die het afgelopen jaar onderzoek deden in Roosendaal en in de verborgen samenleving achter de hallucinante misdaadcijfers van de stad doken. ‘Hoeveel kost een pistool in Roosendaal bijvoorbeeld? Geen alledaagse voorstelling, maar stevig spektakel. Een absolute mustsee’, zegt De Kring. De voorstellingen zijn donderdag 26, vrijdag 27 en zaterdag 28 september. Kaarten kosten 15 euro.

‘Katholieke beginselen verspeiden’
Op initiatief van Pastoor Siardus de Groot werd in 1908 de Vereeniging Katholieke Kring opgericht met het doel de ware katholieke beginselen te verspreiden op maatschappelijk, wetenschappelijk en kunstgebied. Na de opening begon de toen nog Katholieke Kring aan een lange reeks uitvoeringen, concerten, bijeenkomsten en carnavalsvieringen en is inmiddels uitgegroeid tot een van de betere theaters in Nederland. ANWB-lezers riepen het theater niet voor niets al twee jaar op rij uit tot het meest gastvrije theater van Brabant. Het feestjaar kent nog steeds hetzelfde doel als in 1909, namelijk “De Kring voor Jan en Alleman!” En dat is terug te zien in het programma van het komend seizoen met meer dan 200 voorstellingen.

Premières
Na lange tijd zijn er weer premières in Roosendaal te zien. Zo zijn er voorpremières van de Broadwayhit Kinky Boots en van Sun Records, een theaterconcert dat de gouden tijden van de beroemde studio laat herleven met muziek van B.B. King, Roy Orbison, Jerry Lee Lewis en Elvis Presley. Daarnaast gaat in februari 2020 de tour van Best of Ireland in première in De Kring, met niemand minder dan Mister Eurovision Johnny Logan. Hij is de meest succesvolle deelnemer aan het Eurovisie Songfestival ooit.

Een verdere greep uit het nieuwe seizoen:

Dinsdagmiddagserie
Gebleven zijn de succesvolle dinsdagmiddagvoorstellingen en Zondagochtendconcerten. De Dinsdagmiddagserie wordt uitgebreid met een extra voorstelling. Ook de voorgesprekken met Willem Jongeneelen voor muziekvoorstellingen zijn gebleven. Daarnaast verzorgt Roosendaal Danst! voorafgaand aan alle dansvoorstellingen een inleiding.

Youp, Najib, Henri
Er keren veel oude bekenden terug naar Roosendaal: Youp van ’t Hek, Lenette van Dongen, Najib Amhali, Henry van Loon, Tineke Schouten, ABBA Gold, OG3NE, Belle Perez, Herman van Veen, Rob de Nijs en Frans Bauer, allemaal doen ze De Kring aan.

Jett Rebel
Maar ook veel nieuwe gezichten betreden het podium van het Roosendaalse regiotheater, zoals De Junior Company van Het Nationale Ballet met de sprookjes van Grimm, Sesamstraat, Jason Bouwman met zijn bekende Hazesperformance, Waylon, Jim Bakkum, Jeangu Macrooy, Tino Martin en Jett Rebel. Ook vermeldingswaardig zijn de musicals Kinky Boots, Verliefd op Ibiza en Haal het doek maar op, de muzikale shows Pink Floyd Project, Queen the Music, The Passion of Jesus Christ, de dinnershows van Faulty Towers en het Moederdagconcert van John de Bever & Sieneke.

De kaartverkoop voor het nieuwe seizoen start op vrijdag 24 mei om 10.00 uur. De kaartverkoopo voor Najib Amhali (10, 11 en 12 december, kaarten 32,50) is al wel gestart.