web analytics

Gratis koel, helder water…

Bij de Watermolenbeek, vlak bij het Burgemeester Marijnen-park en de Kinderboederij, staat een van de vijf watertappunten die de stad Roosendaal momenteel rijk is. Voorbijgangers kunnen daar fris water tappen, of hun flesje of bidon gratis bijvullen. Op steeds meer plaatsen in Brabant kom je zo’n drinkwaterpunt tegen.

De andere waterpunten in Roosendaal zijn in de Lorentzstraat, de Wethouder Lanenstraat, Bovendonk en de De Nieuwe Markt. Verder staan er nog tappunten in Wouwse Plantage (Plantagebaan) en Wouw (Markt).

De water punten worden gerealiseerd door Brabant Water in samenwerking met de betreffende gemeente en stichting Join the Pipe. Brabant Water sluit het punt kosteloos aan op de waterleiding en neemt ook de kosten voor het waterverbruik en vastrecht voor haar rekening. De gemeente zorgt voor het beheer en onderhoud en betaalt voor de aanschaf van een tappunt 3.750 euro. Een deel van de opbrengst gaat naar Join the Pipe voor water- en sanitaire voorzieningen in ontwikkelingslanden.

Voor gemeenten met de omvang zoals Roosendaal hanteert Brabant Water een maximum van 15 tappunten. Roosendaal kan dus nog even vooruit. Buurgemeente Bergen op Zoom helemaal, want op de overzichtkaart van tappunten op de website van Brabant Water staat in die plaats maar één tappunt aangegeven.

Op haar website roept Brabant Water mensen die een perfecte locatie voor een watertappunt in hun dorp of stad weten, op om dat bij hun gemeente te melden. Die kan dan beslissen om daar ook een tappunt voor aan te aanvragen.

❯ Meer over watertappunten op website Brabant Water