web analytics

Gratis filmvoorstellingen over Roosendaal 75 jaar bevrijd

In de nieuwe bioscoop C-Cinema aan de Nieuwstraat worden op 24 en 25 oktober en op maandag 29 oktober t/m zondag 1 november films vertoond over de bevrjding van Roosendaal. De filmvoorstellingen zijn gratis toegankelijk, maar er moet – vanwege coronaregels, waardoor het aantal plaatsen beperkt is – wel vooraf worden gereserveerd.

Het gaat om de films De Prijs van de Vrijheid en een verslag van de Roosendaalse film/videoclub ERSA over de activiteiten die in Roosendaal zijn gehouden ter gelegehnheid van 75 jaar Bevrijd.

Film 1: De Prijs van Vrijheid
In opdracht van de gemeente hebben Hans Lips en Cor Claassens een film gemaakt over de Tweede Wereldoorlog in de gemeente Roosendaal. In de film komen inwoners van de stad en dorpen aan het woord en vertellen wat zij meegemaakt hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook zijn er fragmenten te zien van het bezoek van Engelse bevrijders bij de viering van 50 jaar Vrijheid.
Tot slot is er bijdrage van een aantal leden van het Korps Commandotroepen, die vertellen over de inzet van het korps voor vrede en veiligheid en over de bevrijding van de gemeente Roosendaal in 1944.
De film is te zien in C-Cinema, Nieuwstraat 2 in Roosendaal van maandag 29 oktober tot en met zondag 1 november om 16.00 uur en van donderdag 29 oktober tot en met zondag 1 november om 18.30 uur.
Wel van tevoren reserveren via: 0165- 53 45 03 of via de mail: info@c-cinema.nl

Film 2: 75 jaar bevrijding in Roosendaal
In 2019 was het 75 jaar geleden dat de stad en dorpen van de gemeente Roosendaal werden bevrijd. Ter gelegenheid hiervan is aantal activiteiten georganiseer en heeft in de stad en alle dorpen een herdenking plaatsgevonden. Van deze activiteiten is door ERSA (Eerste Roosendaalse Smalfilm Amateurs) een film gemaakt.
De film is te zien in C-Cinema, Nieuwstraat 2 in Roosendaal op zaterdag 24 en zondag 25 oktober om 11.00 uur en om 15.45 uur. Wel van tevoren reserveren via: 0165- 53 45 03 of via de mail: info@c-cinema.nl

Herdenken en vieren
In het jaar 2019 was het 75 jaar geleden (tussen 26 en 30 oktober 1944) dat de stad en dorpen van de gemeente Roosendaal werden bevrijd. Eerder overigens dan de rest van Nederland, dat in 2020 officieel werd bevrijd. De Roosendaalse gemeenteraad stelde budget beschikbaar om een aantal activiteiten in deze periode te organiseren. De organisatie van de activiteiten was in handen van de Oranjecomités en diverse andere organisaties. Het comité Herdenken en Vieren verzorgde de algehele coördinatie en regie.