web analytics

Gouden Rainbows op het bordes

De ‘gouden’ Rainbows uit Roosendaal stonden woensdagavond 11 april in hun Oranje WK-outfit op het bordes van het oude raadhuis. Ze werden door de gemeente gehuldigd in verband hun prestaties op het WK Twirling in Noorwegen.

Loco-burgemeester Hans Verbraak trakteerde de vrouwen op bloemen, koffie en gebak, uiteraard mooie woorden en na afloop ook nog een drankje. Eén twirlster moest helaas verstek gaan, maar de andere dertien WK-gangsters en hun twee leidsters waren er wel en genoten zichtbaar van de huldiging.

Met z’n veertienen en de twee coaches Bernice Vergunst en Nancy Jongmans waren ze het weekend van 1 april als onderdeel van een grote Nederlandse Oranjeploeg in Noorwegen in actie gekomen. Met drie andere verenigingen vormden de Rainbows een groot Pomponteam en een largeteam. Het Pomponteam werd wereldkampioen, het largeteam derde.

Ook twee leden van de twirlvereniging hadden zich als solist geplaatst in Lillehammer. Leana Reijers werd zesde bij het onderdeel Super X Strutt en tiende bij het onderdeel 1-baton. Deborah van Broekhoven werd 12e bij het onderdeel 2-baton.


 

 

 

Loco-burgemeester Verbraak zet Leana Reijers in de schijnwerpers.
 

Ook Deborah van Broekhoven werd even apart genoemd.