web analytics

Giga Gamba Festijn van Hooihuis groeit uit tot Gamba-maand

Op woensdag 25 juli en donderdag 26 juli barst voor de tiende keer het Giga Gamba Festijn los bij restaurant Het Hooihuis in Roosendaal. Wie nog niet gereserveerd heeft, heeft pech: op maandag 23 juli om 14:30 uur werden de lijnen voor reserveringen geopend en binnen één uur tijd was het populaire event – met plek voor zo’n 200 gasten per avond – compleet volgeboekt.

Maar niet getreurd: vanwege het enorme succes van het Giga Gamba Festijn is het gamba-thema dit jaar doorgevoerd met een Giga Gamba Maand. Zo kunnen liefhebbers van de xxl garnalen de hele maand juli genieten van de lekkerste gamba gerechten.

Onbeperkt

Terug naar het Giga Gamba Festijn op het grote, sfeervolle terras van Het Hooihuis. Tijdens deze Giga Gamba avonden, die altijd ‘spontaan’ ergens in de zomer plaatsvinden, kunnen gasten onbeperkt gamba’s van de Ofyr grills eten.

Eigenaar Koen Bakker: ‘Onze chef-kok Miranda heeft een heerlijk menu samengesteld met allerlei gamba gerechten. Denk daarbij aan gamba bitterballen, bisque of de heerlijke Giga-delen-Gamba plank. We verwachten dat er in de maand juli zo’n 800 kilo gamba’s gegeten gaan worden bij Het Hooihuis. En dat is exclusief de gamba’s die tijdens het Giga Gamba Festijn worden gegeten.’

Typisch Hooihuis
Tijdens de Giga Gamba Festijn-zomeravonden wordt de muziek verzorgd door het evenementenbureau Eventiz. De 200 gasten per avond mogen onbeperkt gamba’s van de Ofyr eten. Dat zijn dus een heleboel White Gamba’s, een soort die met name gevangen wordt rondom het Afrikaanse continent. Wat nu precies de kracht is van dit culinaire feestje?

Koen: ‘De Giga Gamba avonden zijn echt typisch Hooihuis. Met z’n allen zorgeloos genieten van prachtig weer, knapperende vuurtjes, goede muziek, heerlijke drankjes en de beste kwaliteit gamba’s op een sfeervol terras. Het is zo’n feestje dat bij iedereen een lach op zijn gezicht tovert. En daar doen we het allemaal voor!’

Innoveren
Het Hooihuis in Roosendaal won in 2016 de prijs voor het Beste terras van Nederland. In 2017 is de keuken van het restaurant verbouwd en is er een compleet nieuw gedeelte aangebouwd om meer plekken te creëren. Ook opende het restaurant een eigen webshop, waar je onder meer merchandise als de Hooihuis vissoep kunt bestellen. Het Hooihuis is een restaurant dat blijft innoveren en dat veel energie steekt in onder meer de menukaart, gastvrijheid en service. Eigenaar Koen Bakker mag zich vanaf mei dit jaar bovendien de eerste SVH Horecaondernemer van Nederland noemen.