web analytics

GGD opent corona-teststraat in Roosendaal

De GGD West-Brabant opent op 1 september een corona-teststraat in Roosendaal. Die komt aan de Tussenriemer op industrieterrein Borchwerf. Dat is een zijweg van de Stepvelden, de weg waarop het verkeer uitkomt vanaf afrit 20 van de A17. Dat betekent dat het station goed bereikbaar is, ook voor mensen buiten Roosendaal.

Ook in Etten-Leur (aan de Oude Kerkstraat) komt per 1 september een teststation. Verder komt er een in Raamsdonksveer (Steurweg)/ De nieuwe teststations zijn nodig omdat het teststation in Breda bij het NAC-stadion wordt gesloten in verband met de start van het voetbalseizoen.De GGD streeft ernaar om de teststraat aan de Steurweg in Raamsdonksveer eind september te openen.

Klachten
Mensen met klachten die kunnen wijzen op het nieuwe coronavirus (COVID-19), zoals hoesten, neusverkoudheid en/of koorts, kunnen zich op afspraak, via het landelijke telefoonnummer 0800-1202, laten testen. Roosendalers moeten daarvoor tot 1 september naar Breda.

Opschalen
De afgelopen maanden werd gezocht naar locaties in de regio West-Brabant voor de extra GGD-teststraten. Arthur Rijkers, coördinator teststraten bij de GGD: “We stellen hoge eisen aan een testlocatie. De teststraat moet voor het publiek goed bereikbaar zijn, het moet overdekt zijn om ook in de wintermaanden de teststraat open te kunnen houden én er moet voldoende ventilatie mogelijk zijn omdat er auto’s doorheen rijden. Met de nieuwe locaties kunnen we opschalen naar de testcapaciteit die dit najaar nodig is. Dagelijks kunnen dan in totaal tot 2.300 mensen terecht voor een coronatest. De locaties zijn publieksvriendelijk, goed bereikbaar en bieden daarnaast goede werkomstandigheden voor onze medewerkers in de teststraten.”

❯ Over de corona-test bij de GGD