web analytics

Gezien in de stad: het beeldjes-balcon…

Iedereen heeft dat wel eens: je fietst er tig keren voorbij, en dan opeens zie je het pas. Dat overkwam ons bij het ‘beeldjes-balcon’ van mevrouw Jabobs aan de Nispensestraat in Roosendaal. Zomaar een onverwacht, leuk plekje in de stad.

Tientallen keren zijn we daar langs gekomen, nooit gezien. ‘Nou, die staan er toch al heel lang’, zegt de bewoonster verbaasd als we dat zeggen. En ze vindt het eigenlijk jammer dat we het nu pas zagen. ‘Want tot een paar dagen geleden was het nog mooier. Toen stonden er ook nog potten met bloemen bij’, zegt ze.

Ze woont schuin tegenover de in- en uitrit van de parkeergarage Nieuwe Markt. Een plek voor fietsers om goed naar het verkeer te kijken in plaats van om je heen en wat naar boven te kijken. Daardoor zullen we het wellicht niet eerder gezien hebben, zeggen we verontschuldigend. En ja, ze krijgt er best veel leuke reacties over.

Paarden, roodkapje, papagaaien en andere vogels, een mannetje op een fiets. Het zit allemaal in de collectie van mevrouw Jacobs. ‘Ja, als ik iets moois zie, koop ik het, gewoon nieuw in een winkel, ik ga er geen rommelmarkten of zo voor af’, vertelt ze.

Wie langs rijdt of loopt, moet – als de verkeersveiligheid ter plekke het toelaat – maar eens schuin omhoog kijken. Grote kans dat er weer eens wat nieuws tussen staat. En zeker tegen het eind van het jaar zal dat de moeite waard zijn. Want dan staat het balconnetje van mevrouw Jacobs-De Bakker helemaal in het teken van Kerst…