web analytics

Geweld door drugs in Stoopstraat, in busje en op politiebureau

De politie is zondagavond 23 februari met meerdere eenheden moeten uitrukken naar een woning in de Stoopstraat in Roosendaal. Een 36-jarige Bergenaar sloeg daar de boel kort en klein. Zowel bij de aanhouding als in het politiebureau sloeg hij wild om zich heen. Een agente liep verwondingen op.

Rond 20.00 uur kreeg de meldkamer een telefoontje dat een man, die mogelijk onder invloed van drugs was, in een woning vernielingen aan het plegen was. Agenten gingen ter plaatse en troffen de man aan in de achtertuin van de woning.

Pepperspray
Toen ze hem wilden aanhouden ging de man in verzet. Hij sloeg wild om zich heen en de agenten waren genoodzaakt om assistentie van andere dienders in te roepen. Ondanks het gebruik van pepperspray en de wapenstok bleef de Bergenaar zich hevig verzetten.

Veel geweld
Dan man wist er vandoor te gaan en vluchtte een nabijgelegen woning in. Daar kon hij, met veel geweld, worden aangehouden. Twee agenten moesten op hem gaan zitten in de politiebus om hem onder controle te houden.

Gewond
Ook op het politiebureau waren meerdere agenten nodig om de man uit de bus te krijgen en in de cel te zetten. Een van de dienders liep meerdere verwondingen op tijdens de aanhouding. Onder andere een scheur in de lip en het oor. Ze heeft aangifte van mishandeling gedaan.

Drugs
Een eerste test wees uit dat de man mogelijk onder invloed van cocaïne was. Er is ook bloed bij hem afgenomen. De man is ingesloten.