web analytics

Gevestigde namen en jong talent op gratis Parkjazz (2 juni)

Het Openluchttheater Vrouwenhof in Roosendaal houdt op zondagmiddag 2 juni het gratis toegankelijk Parkjazz. De inmiddels befaamde jazzmatinee biedt vanaf 15:00 uur een podium voor gevestigde namen en jong talent. Er zijn optredens van het Kwintet Breuls-Van de Geijn en van jeugdige musici die begeleid worden door het Trio Rob van Bavel, Eric Heijnsdijk en Pieter Bast.

Mooi en verrassend
‘Het jazzevent van 2 juni belooft een mooi, maar ook een verrassend, muzikaal spektakel te worden. Het optreden van het Kwintet Bruels-van de Geijn staat garant voor stevig swingende jazzmuziek, smaakvolle arrangementen en swingende solo’s’, aldus de organisatie.

Het Kwintet Breuls-Van de Geijn bestaat uit Ruud Breuls (trompet), Ton van de Geijn (baritonsax), Rob van Bavel (piano), Eric Heijnsdijk (contrabas) en Pieter Bast (drums).

Jonge musici
Het Podium voor jonge musici is een bruisend onderdeel van het programma en wordt verzorgd door een tiental jeugdige musici in de leeftijd van 12 tot 20 jaar. In een samenwerking tussen Muziekvereniging Roosendaal en Jazz750 wordt deze musici een podium geboden, waar een aantal jazzstukken ten gehore wordt gebracht.

De arrangementen voor deze bijzondere bezetting zijn gemaakt door Rumon Hagenaars (dirigent van het Opleidingsorkest van Muziekvereniging Roosendaal) en door Ton van de Geijn. Het ensemble wordt begeleid door de ritmesectie van het kwintet (Rob van Bavel, Eric Heijnsdijk en Pieter Bast).

Het programma duurt tot ongeveer 17:30 uur. Op het terrein staan enkele foodtrucks, zodat bezoekers voor een hapje en/of een drankje het park niet uit hoeven.