web analytics

Genomineerden Cultuurprijs bekend – Uitreiking 20 november

De Stichting Heerl’k, de kunstenaars van TONG IV en De Vrouwen van Wanten zijn de genomineerden voor de Cultuurprijs 2019-2020 van Roosendaal. Dat heeft Cultuur Verbindt Roosendaal vrijdag 25 september bekend gemaakt. Een Jongerenprijs is er niet dit jaar. Publiek kan van maandag 26 oktober tot en met maandag 9 november stemmen, de uitreiking is vrijdag 20 november in Cultuurhuis Bovendonk. Dan wordt ook een ‘bijzondere oeuvreprijs’ uitgereikt.

‘Het culturele jaar begon veelbelovend maar kreeg een onaangename wending toen covid-19 de kop op stak. Veel culturele activiteiten moesten worden uitgesteld of geannuleerd. De klap is voor velen, binnen en buiten de culturele sector, nog steeds voelbaar’, aldus de organisatie.

Hart onder de riem
De coronacrisis heeft ook zijn uitwerking op de uitreiking van de Cultuurprijs. ‘Er viel dit jaar wat minder te kiezen. Toch was de jury het er unaniem over eens: de uitreiking moet wel doorgaan, al is het in een andere vorm. Het is de manier om cultuuraanbieders en -liefhebbers in de gemeente Roosendaal een hart onder de riem te steken en het belang van cultuur nog eens te onderstrepen’.

Wat later

De uitreiking vindt ook wat later in het jaar plaats dan gebruikelijk. Ook dat is te wijten aan het coronavirus. ‘Ondanks de maatregelen belooft de uitreiking wel weer een mooie avond te worden;, verwacht de organisatie.
Hoewel het aanbod wat minder uitgebreid was dan andere jaren, was het voor de jury niet gemakkelijk om een selectie te maken. ‘Met hun kennis en expertise hebben zij de volgende genomineerden vastgesteld: Stichting Heerl’k, de kunstenaars van TONG IV en De Vrouwen van Wanten’.

Stemmen
Publiek kan van maandag 26 oktober tot en met maandag 9 november stemmen via http://cultuurprijsroosendaal.nl/stemmen. Wie bij de uitreiking aanwezig wil zijn op 20 november, kan binnenkort op de website of de social media lezen hoe gereserveerd kan worden.
De Cultuurprijs Roosendaal is mede mogelijk gemaakt door Cultuur Verbindt Roosendaal en de Gemeente Roosendaal.

❯ Facebook CultuurprijsRoosendaal
❯ Instagram CultuurprijsRsd