web analytics

Gemeente waarschuwt in advertentie voor grote verkeershinder

De gemeente Roosendaal waarschuwt inwoners en bezoekers van Roosendaal via een paginagrote advertentie in de Bode van woensdag 27 juni voor ‘grote verkeershinder van 2 juli tot midden september’ wegens werkzaamheden rondom parkeergarage Nieuwe Markt.

Dat heeft te maken met werkzaamheden om een aantal toegangswegen/uitlopers van de Nieuwe Markt in de look van de Nieuwe Markt te brengen en de aansluiting van de ingang van de parkeergarage op de Centrumring.

De gemeente waarschuwt dat de parkeergarage Nieuwe Markt in die periode zeer moeilijk bereikbaar is en adviseert in één van de andere parkeergarages te parkeren.

De gemeente somt vier belangrijke punten op:
1. Vanaf de Burg. Frijterslaan wordt het verkeer inksaf de centrumring op geleid.
2. Vanaf de Beethovenlaan komt men op de centrumring en wordt men rechtsaf naar garage Biggelaar geleid.
3. Vanaf de Antwerpsestraat wordt men linksaf de Laan van België op geleid en bij de rotonde rechtdoor naar de centrumring.
4. Parkeergarage Liga is een goed bereikbaar alternatief in het weekend.

In een persbericht vann donderdag 28 juni liet de gemeente weten:

Binnenstad blijft bereikbaar
‘Tijdens het werk blijft er altijd een rijstrook van de parkeergarage Nieuwe Markt open. Prioriteit bij alle werkzaamheden is dat bewoners, ondernemers aan de Nieuwe Markt goed bereikbaar blijven. Tijdens de openingstijden van de winkels begeleiden verkeersregelaars het verkeer. Buiten openingstijden regelen stoplichten boven en onder aan de toegang van de parkeergarage het verkeer. Het verkeer richting het centrum wordt zoveel mogelijk naar de omliggende parkeergarages geleid. De omleidingsroute geven we aan via (matrix)borden en LED schermen bij de op- en afritten naar de A58 en A17. We hopen de hinder van de werkzaamheden hiermee zoveel mogelijk te beperken’.

❯ Info-avond over werk aan uitlopers Nieuwe Markt