web analytics

Gemeente Roosendaal zet podcast in om renovatie Stadskantoor te kunnen volgen

De gemeente Roosendaal gaat de inwoners van de stad via een podcast op de hoogte houden van de renovatie van het Stadskantoor tot het nieuwe HUIS van Roosendaal. Dat HUIS van Roosendaal is meer dan alleen een gebouw. Het staat voor een andere manier van werken, denken, leven, beleven en ervaren. Afgelopen week werd de eerste epidode van de podcast gelanceerd. De architect vertelt over het ontwerp en de aannemers leggen uit hoe zij er voor zorgen dat alle materialen uit het huidige Stadskantoor worden hergebruikt.

Verder neemt de stadshistoricus de luisteraar mee terug in de tijd en werpt de projectleider juist een blik op de toekomst door alvast door het nieuwe gebouw te wandelen. De podcast is te beluisteren via Spotify (of een andere podcastapp zoals Google Podcast en Apple Podcast) door op ‘gemeente Roosendaal’ te zoeken. Luisteraars kunnen zich abonneren op het kanaal zodat ze geen enkele podcast van de gemeente hoeven te missen.

Audio on demand
‘Een podcast is eigenlijk audio on demand, een geluidsdocument dat je kunt beluisteren op het moment dat het jou uitkomt. Je kunt de podcast direct online luisteren, maar je kunt er ook voor kiezen om de podcast te downloaden en op te slaan op je telefoon, tablet of pc zodat je op een ander moment kunt luisteren’, leggen de makers Paul Joachems en Kitty Joachems (foto boven) van Klemtoon Media uit.

Creatief
Om de podcast te kunnen maken, moesten veel verschillende interviews worden opgenomen. ‘Normaal gesproken gaan we naar de mensen toe maar door het coronavirus moesten we creatief te werk gaan’,
vertelt Paul Joachems. Alles is telefonisch opgenomen en zodanig bewerkt dat het klinkt alsof de persoon in kwestie naast ons zit. Alle interviews zijn vervolgens omgesmolten tot één verhaal.’
Een klus dus, maar volgens Kitty Joachems was het een feestje om te maken.

Innovatief
De twee makers noemen de podcast de meest krachtige vorm van content. ‘Dat de gemeente Roosendaal juist nu voor podcast kiest is een goede zet. De gemeente Roosendaal is één van de eerste gemeenten in Nederland die audiocontent inzet om de inwoners te bereiken. Ze laten daarmee zien dat ze modern en innovatief zijn en het geeft hun zichtbaarheid een boost’.

❯ Website Klemtoonmedia
❯ Rechtstreeks naar Gemeente Roosendaal op Spotify