web analytics

Gemeente Roosendaal wil groot feest rond doorkomst Vuelta

De Vuelta start dit jaar in Nederland en raast (op zondag 16 augustus) ook door de gemeente Roosendaal. Daar wil de gemeente Roosendaal een groot feest van maken: het is in de ogen van de gemeente een uitgelezen kans om Roosendaal op de kaart te zetten als wielerstad. ‘We moeten er in het weekend van 14, 15 en 16 augustus een mooi feest van maken’. De Vuelta Holanda wordt gezien als ‘een springplank voor toekomstige fietsactiviteiten in de gemeente Roosendaal en omliggende regio’.

Wouwse Plantage
In Wouwse Plantage werd deze week al met de nodige ‘plechtigheid’ een doorkomstbord geplaatst. “We willen via de Vuelta Holanda alle Roosendalers verbinden door 100 dagen lang activiteiten en evenementen te ontwikkelen. We zijn, in aanloop naar de Vuelta Holanda op zoek naar originele activiteiten die een link hebben met Spanje, de Vuelta Holanda of de wielersport,” aldus sportwethouder René van Ginderen.

Diversiteit
Iedereen met een goed idee is welkom. “We streven naar een zo groot mogelijke diversiteit. Dus behalve beweging en gezondheid, zeker ook op het gebied van cultuur, vrije tijd en winkelen.” Daarom roept wethouder Van Ginderen iedereen met een goed idee op om contact op te nemen en hun plannen te bespreken. Er is een flyer uitgebracht waarin ‘de missie’ uitgebreid wordt beschreven: ‘De Vuelta Holanda moet de inwoners van de gemeente Roosendaal door middel van bestaande en nieuwe activiteiten en evenementen, gekenmerkt door creativiteit, kwaliteit en samenwerking verbinden’, staat daarin. De gemeente heeft daarin een faciliterende en motiverende rol, ten aanzien van de te ontplooien activiteiten in aanloop naar en tijdens De Vuelta Holanda.

Foto boven: Twitter – Gemeente Roosendaal

❯ Hier kan de flyer worden gedownload (pdf)
❯ Website La Vuelta Holanda

Roosendaal doorkomstplaats in etappe Breda-Breda
Op de derde dag van de Vuelta in Nederland op zondag 16 augustus wordt de etappe Breda – Breda verreden. De start is in Breda aan de zuidzijde van de stad, op de Ulvenhoutselaan. Daar zetten de renners koers naar Alphen-Chaam en Baarle-Nassau, via een lus tegen de klok in gaat het naar Dongen, Oosterhout, Zevenbergen, Steenbergen, Bergen op Zoom en Hoogerheide en vervolgens via Roosendaal, Rucphen, Sint Willebrord terug naar Breda.
 
Route in gemeente Roosendaal:
WouwsePplantage Plantagebaan, Westelaarsestraat
Roosendaal: Rietgoorsestraat, Thorbeckelaan, Willem Dreesweg, Benedendonk, Langdonk, Donkenweg, Burgemeester Schneiderlaan, Strausslaan, Van Beethovenlaan, Rucphensebaan