web analytics

Gemeente Roosendaal ruilt 250 boompjes voor tuintegels

Zo’n 250 inwoners van Roosendaal hebben zich aangemeld voor de gemeentelijke actie ‘Een boom voor een tegel’. In ruil voor een tegel uit de voortuin krijgt men een boompje van de gemeente. Op zaterdag 4 augustus kunnen 249 van de 250 deelnemers bij een wijkhuis terecht om de ruil te voltrekken. Het eerste boompje reikt wethouder Saskia Schenk-Dekkers vrijdag 2 november uit aan de familie Korthuis.

Dat gebeurt om 14:30 uur bij wijkhuis De Wieken. De andere boomples kunnen zaterdag tussen 10:00 – 14:00 uur afgehaald worden bij de wijkhuisen ’t Dijksteeke, De Geerhoek (Wouw), Huis van de Westrand en De Wieken.

Het is de laatste jaren een landelijke trend dat steden en dorpen steeds meer verstenen. Die trend is ook in Roosendaal merkbaar. Steeds meer tuintjes worden betegeld en dat heeft de nodige negatieve effecten.

Met de actie ‘Een boom voor een tegel’ wordt aandacht gevraagd voor het belang van het (extra) beplanten van tuinen. ‘Beplanting in de tuin draagt bij aan een betere drainage van de bodem. Zo kan het hemelwater beter weg. Het zorgt ook voor schaduw en trekt diverse dieren en insecten aan. Ook de gemeente plant in deze periode om diezelfde reden weer veel nieuwe bomen en planten in de openbare ruimte, zoals het Ligapark, Van Gilselaan en ook in Wouw en Tolberg’, aldus de gemeente.