web analytics

Gemeente: ‘Jaarwisseling 18/19 in Roosendaal verloopt goed’

De viering van oud en nieuw is dit jaar in Roosendaal ‘in goede harmonie verlopen’, zo laat de gemeengte weten. ‘Het is rustig gebleven als we kijken naar ongevallen, vernielingen, geweld, en ordeverstoringen. Hoewel er nog geen totaaloverzicht klaar is, lijkt de schade aan gemeentelijke eigendommen mee te vallen’.

De brandweer kwam tijdens de jaarwisseling drie keer in actie om te blussen. De politie spreekt in haar rapportage over een vechtpartij en drie mishandelingen. Echt grote incidenten deden zich de afgelopen nacht niet voor. ‘Hulpverleners hebben in de gemeente Roosendaal hun werk kunnen doen zonder dat ze daarbij gehinderd werden’.

Burgemeester
Burgemeester Jacques Niederer zegt in een reactie: "Ik wens al onze inwoners en onze samenwerkingspartners het allerbeste voor het nieuwe jaar. De jaarwisseling is in Roosendaal prima en zonder al te veel gedoe verlopen. Gelukkig waren er geen incidenten waarbij agressie of geweld tegen onze hulpverleners werd geuit. We blijven met het openbaar ministerie, politie en de brandweer samen optrekken om de veiligheid voor onze inwoners zoveel mogelijk te garanderen. Dan doen we niet alleen tijdens de jaarwisseling maar het hele jaar door. Met zijn allen zijn we duidelijk over de gezamenlijke aanpak, gevaren en gevolgen.”

Er waren dinsdag net na de middag ‘enkele schademeldingen’ binnen. ‘Daar zitten vooralsnog geen grote schadegevallen bij. De komende dagen wordt een nadere inventarisatie gemaakt van de totale schade aan gemeentelijke eigendommen’.

Afvalbakken
Om vuurwerkschade te voorkomen werden de afvalbakken in de aanloop naar de jaarwisseling afgesloten. Bij de meest gebruikte afvalbakken werden afvalzakken opgehangen, zodat mensen nog steeds hun afval konden weggooien. Voorheen werd er door vuurwerkafstekers flink wat schade aangericht aan de afvalbakken. Zo kost het vervangen van een kleine afvalbak € 500.

Een opgeblazen grote afvalbak kost de gemeenschap ruim € 1000,-. Sinds het afsluiten van afvalbakken, is het schadebedrag aan de afvalbakken aanzienlijk afgenomen. Vanaf 2 januari worden alle afvalbakken weer geopend.

Schieten met carbid
Sinds dit jaar is het schieten met carbid binnen de gemeente Roosendaal aan regels gebonden. Deze regels zijn ingesteld naar aanleiding van klachten en gevaarlijke situaties in voorgaande jaren. Toezichthouders van de gemeente Roosendaal legden dit jaar op oudejaarsdag twee carbidschiet-evenementen stil. Dat gebeurde aan de Kerkweg in Nispen en op de Bloesemberg in Roosendaal. In beide gevallen was er sprake van overlast en gevaar omdat de carbidschieters zich niet hielden aan de nieuwe richtlijnen.

In Nispen was de afvuurinstallatie veel groter dan toegestaan. Dat leidde tot zware knallen. Bovendien was de omgeving niet afgezet. Op de Bloesemberg werd carbid binnen de bebouwde kom afgeschoten, wat verboden is.

Nieuwjaarsreceptie
Het gemeentebestuur nodigt alle inwoners uit voor de nieuwjaarsreceptie op woensdag 2 januari in de Sint Jan op de Markt in Roosendaal. Aanvang 19.30 uur. Tijdens deze receptie spreken burgemeester Jacques Niederer en zijn ‘Gast van de burgemeester’, Anne Boelen, ieder een nieuwjaarsspeech uit.

Schadebedrag gemeentelijke eigendommen
2011/2012 € 54.600,00
2012/2013 € 76.700,00
2013/2014 € 25.288,00
2014/2015 € 7.374,00
2015/2016 € 4.100,00
2016/2017 € 3.840,00
2017/2018 € 4.200,00
2018/2019 p.m. € 3.600,00

Wanneer: zondag 12 juli 2020 @ 09:30
Waar: Natuurpoort Wouwse Plantage, Schouwenbaan

Landgoedwandeling Een wandeling door het landgoed Wouwse Plantage en het Plantage Centrum waarbij wetenswaardigheden over de gebouwen en de historie