web analytics

Gemeente houdt grote schoonmaak aan Schuurakker

Het team Veiligheid, Toezicht en Handhaving van de gemeente Roosendaal is samen met de politie vrijdagavond 15 juni in actie gekomen aan de Schuurakker op Majoppeveld-Noord. Daar is een eind gemaakt aan allerlei vormen van overlast. Zo werden drie auto’s weggetakeld, afval verwijderd en diverse bekeuringen uitgeschreven. Daarmee heeft de gemeente een duidelijk signaal afgegeven.

‘Er moest iets gebeuren aan deze vormen van overlast. Een klein aantal ondernemers rond de Schuurakker hield zich niet aan de regels. Dit gaat ten koste van de goedwillende andere ondernemers. Vandaar dat alle bedrijven eerst een brief hebben gekregen met het dringende verzoek om alles op te ruimen van de openbare weg. Dat gaf wel iets verbetering. Met de actie van vrijdagavond verwacht ik dat we een duidelijk signaal hebben afgegeven. We blijven hier controleren op correct nalevingsgedrag van wet- en regelgeving’, aldus burgemeester Jacques Niederer.

Veel klachten
Er waren nogal wat klachten verzameld over de Schuurakker: auto’s op de openbare weg zonder kenteken, langdurig gestalde aanhangers op de openbare weg, opslag en uitstalling van andere voorwerpen op de openbare weg zoals voertuigwrakken en auto-onderdelen, gedumpt afval langs de kant van de weg en het vermoeden dat er in bedrijfspanden illegaal overnacht werd.

Tijdens de actie stuitten de opsporingsambtenaren op de navolgende zaken:
– 3x auto’s zonder kentekenplaten, gestald op de openbare weg
– 1x grote metalen kist op poten met daarin twee oude autobanden, gestald op de openbare weg
– diverse milieuovertredingen in een bedrijfspand
– diverse overtredingen van het Bouwbesluit
– vermoedens van overnachtingen in vrachtwagens door chauffeurs
– een oude aanhanger vol met zwerfafval
– verschillende onverzekerde voertuigen op de openbare weg
– voertuigen op de openbare weg waarvan de apk was verlopen
– diverse auto’s geparkeerd voor een in- of uitrit


Weggesleept

Om verdere overlast te voorkomen zijn maatregelen genomen, zoals het wegslepen van drie voertuigen, diverse bekeuringen, verwijderen van gestalde metalen kist (afmetingen ca. 2,00m x 1,50m x 0,80m) en verwijderen van afval. Daarnaast krijgt een bedrijf een aanschrijven van de gemeente vanwege overtredingen van onder andere het Bouwbesluit en milieu.

Ook een grote metalen kist die aan de openbare weg stond, werd weggetakeld.