web analytics

Geen carnaval, wél online Coronaval in Roosendaal

Een groepje carnavalliefhebbers uit Roosendaal heeft voor zaterdagavond 13 februari een alternatief carnaval voorbereid: Coronaval. Het speelt zich coronaproef, live af via zoom-verbindingen, zodat iedereen vanuit zijn/haar eigen ‘thuiskroeg’ mee kan doen.

Balen
‘Net zoals de rest van Brabant balen ook wij erg dat carnaval niet normaal doorgaat’, zegt Tim Schuurbiers, mede namens onder andere Melvin Trommelen, Sven van Trijp en Bij Moeders plus een groepje vrijwilligers over ‘het waarom’.

Livestream
Via een livestream gaan DJ’s van Roosendaalse cafés een feestje maken. De feestgangers kunnen elkaar via een zoom-verbinding zien. Hoe het online-feest er uiteindelijk gaat uitzien, wordt de komende weken gecommuniceerd via onder andere www.coronaval.tv en https://www.facebook.com/CoronavalRoosendaal. ‘Deelnemende kroegen en de feestgangers hoeven geen bijdragen te betalen, eventueel kunnen feestgangers wel thuis-carnaval-pakketten bestellen bij een van de deelnemende kroegen. Dat wordt in de komende weken verder uitgewerkt’, aldus Schuurbiers.

Gezellig houden
De organisatie wil het allemaal netjes houden en volgens de geldende corona-regels werken. Zo zitten er bij de stem twee moderators die in de gaten houden of het gezellig bljft. Wie onredelijk gedrag vertoont wordt uit de stream verwijderd.

Corona-regels
‘Ook bij dit evenement houden we ons aan alle geldende Corona-maatregelen. We houden zoveel mogelijk afstand en een deel van het team zit thuis achter zijn of haar eigen computer. Op locatie zijn alleen de hoognodige personen aanwezig; de DJ’s komen alleen in het daarvoor bestemde tijdvak, en tussen de DJ-set wordt de set gedesinfecteerd. En uiteraard verwachten we van onze kijkers dat ook zij zich houden aan de geldende corona-maatregelen. Het is niet de bedoeling dat er thuisfeesten ontstaan met meer dan 1 bezoeker, we doen er juist alles aan om – hoe suf het is ook – op afstand met elkaar te kunnen feesten’, aldus de organisatie.

❯ Website Coronaval Roosendaal
❯ Facebookpagina CorovalRoosendaal