web analytics

Garden of Folk festival in het Vrouwenhof (27 mei)

 Op zaterdag 27 mei staat de top van de Roosendaalse folk op het podium van het Openluchttheater Vrouwenhof tijdens het Garden of Folk festival, een nieuw evenement in het park. Het festival begint om 17:00 uur.

Er is Ierse folkrock van Flogging Molly en moderne folk van Mumford and Sons, maar er zijn ook uitstapjes naar country en bluegrass. Er zijn optredens van Squander Squad, Mumfords Calling, The Faction en Verbraak – Van Bijnen.

Kaarten kosten volgens de website van het Openluchttheater 4,50 euro, voor jongeren tot en met 17 jaar 2,25 euro.

De voorstelling gaat altijd door, bij slecht weer wordt uitgeweken naar een binnenlocatie. Deze wordt vanaf 24 uur vooraf bekend gemaakt via de website en Facebook, bezitters van een ticket uit de voorverkoop ontvangen een e-mail, en ook wordt dit kenbaar gemaakt bij het openluchttheater. Wanneer er wordt uitgeweken naar een binnenlocatie, dan begint de voorstelling 15 minuten later (zodat iedereen de tijd heeft om naar de alternatieve locatie te reizen).

The Faction
Tijdens Garden of Folk zal The Faction terug grijpen op de genres waar ze ooit mee begonnen zijn: folk en americana. Eigen songs die doen denken aan Bob Dylan en Bruce Springsteen. Dit kwartet met muzikanten Erik Den Tuinder Sanne Verbogt Stefan Maas en Jasper van Overveld zal de Garden in bloei zetten met hun zoete klanken.

Mumfords Calling
Mumfords Calling brengt tijdens Garden of Folk de totale Mumford and Sons ervaring: een ideale mix van bluegrass, country, pop,rock & folk gecombineerd met passie, plezier en een energieke performance! Ze staan dit jaar op grote festivals zoals Big Rivers Festival Dordrecht, Sfeerpop en Randrock. Een must see voor elke Mumford and Sons fan.

Squander Squad
Op een Roosendaals folkfestival mogen de heren en dame van Squander Squad natuurlijk niet ontbreken, Blijven zitten worden lastig als dit vijftal hun energieke folk ten gehore brengt! Van The Pogues tot Flogging Molly en hun eigen werk: Squander Squad staat garant voor een folky feestje.

Verbraak-Van Bijnen
Verbraak-Van Bijnen speelt op Garden of Folk een set waar de roots doorheen walmt: van Willie Nelson tot Johnny Cash en van THE BAND tot hun prachtige eigen songs van het album 2nd Line City. Twee ervaren topmuzikanten Joost Verbraak en Jan van Bijnen geven de Garden of Folk kleur op 27 mei.