web analytics

‘Freedom be Free’ na Amsterdam op de WielerExperience

Het zeven meter hoge beeld Freedom be Free is in het kader van Bevrijdingsdag (5 mei) geplaatst op de WielerExperience in Roosendaal. ‘Een stoer kunstwerk op een stoere locatie’, zegt wethouder Saskia Schenk. ‘Al een tijd geleden heeft Ellen Arts mij benaderd of het kunstwerk, nadat het een maand op de Dam in Amsterdam had gestaan, een mooi plaatsje kon krijgen in Roosendaal’.

‘Omdat het beeld een symbool is voor de vrijheid, hebben we gekozen voor Bevrijdingsdag om het te plaatsen. Op de WielerExperience is het vrij toegankelijk voor iedereen en kan men zittend op het bankje aan het kunstwerk het wielerpark goed overzien’.

Piet Knobel Metaal Recycling uit Roosendaal heeft zich ook hard gemaakt voor de komst van het kunstwerk naar Roosendaal. Hij haalde het kunstwerk op uit Amsterdam en heeft het opgeknapt voordat het geplaatst werd op de WielerExperience.

Ellen Arts is ontwerpster van dit unieke kunstwerk. Het bestaat uit een groene kegel met daarbovenop het symbool voor vrijheid. Ellen: ‘Dit symbool bestaat uit drie smileys: een blije, een droevige en een neutrale. Dat staat voor mij symbool voor vrijheid, de vrijheid om om te gaan met de dingen die op onze weg komen zoals wij dat willen’.

Ellen Arts heeft het kunstwerk tijdelijk in bruikleen gegeven aan de WielerExperience.

Foto: Timo Reisiger