web analytics

Fransen met ‘tienduizenden euro’s’ aangehouden in de Leemstraat

In de Leemstraat in Roosendaal zijn maandagavond 10 december rond 23.00 uur zijn twee mannen uit Metz (Frankrijk) aangehouden nadat in hun auto een aanzienlijk geldbedrag is gevonden. Tegenover de agenten konden de verdachten geen aannemelijke verklaring geven over de herkomst. De politie spreekt van ‘tientallen duizenden euro’s’.

Het voertuig trok de aandacht van surveillerende agenten omdat deze veel te snel door de bebouwde reed. Op de Leemstraat werd een stopteken gegeven voor een algemene controle. Na de controle van de papieren volgde de vraag wat de mannen op zo’n laat tijdstip in een verlaten industriegebied te zoeken hadden. Het antwoord riep nog meer vragen op; de mannen zeiden onderweg te zijn naar de Randstad. Omdat het industriegebied geheel niet op deze route ligt, werden de mannen verzocht om uit de auto te stappen.

De bijrijder bleek een flinke som geld op zak te hebben. Ook in de auto werden diverse pakketten met contant geld gevonden. Toen de mannen hiervoor geen aannemelijke verklaring konden geven, volgde een aanhouding op verdenking van witwassen. Het gaat om tientallen duizenden euro’s. De verdachten (25 en 37 jaar) zijn voor verhoor en nader onderzoek overgebracht naar een politiecellencomplex.