web analytics

Foute kersttruien bij Pollux goed voor 500 euro voor Sport als Middel

Gert de Jonge, impactmanager van Stichting Sport als Middel heeft met veel genoegen een cheque van 500 euro in ontvangst kunnen nemen van algemeen directeur Henriette Petersen van het bedrijf Pollux. Het was de opbrengst van de jaarlijkse ‘foute kersttruien-dag bij dit bedrijf.

Voor iedere medewerker die een foute kersttrui draagt tijdens de kerstbijeenkomst, doneert Pollux geld aan een goed doel. Dit jaar was dat dus Stichting Sport als Middel. ‘Wij waren uitgekozen omdat het bedrijf onze visie en aanpak een warm hart toedraagt. Die sluiten goed aan bij de missie en kernwaarden van het bedrijf. Vooral de vernieuwende wijze waarop onze stichting de signaalfunctie van verenigingen vorm geeft, had de speciale belangstelling van Pollux’, aldus De Jonge.


Vrijwilligers

‘Trainers krijgen te maken met signalen van spelers waarvan zij ‘aanvoelen’ of concrete aanwijzingen hebben dat er iets aan de hand is. Het is belangrijk dat zij deze signalen ergens kunnen neerleggen, want een trainer is een vrijwilliger en geen hulpverlener. Maar zij kunnen wel een heel belangrijke signaalfunctie vervullen waarmee ze voor de betreffende jeugd/(jong) volwassene het verschil maken’, legt De Jonge het werk van zijn stichting uit.

Coördinator
Stichting Sport als Middel heeft een nieuwe vrijwilligersfunctie, de ‘Coördinator Signalering’, geïntroduceerd. Deze vrijwilliger is de spin in het web met betrekking tot het verzamelen van de signalen die vrijwilligers binnen een vereniging opvangen en het doorzetten hiervan naar de juiste instanties. In het lopende project Sport als Middel Roosendaal is de eerste Coördinator Signalering inmiddels geworven.

Misstanden
Het vroegtijdig her- en onderkennen van misstanden is erg belangrijk. Dit kan er toe bijdragen dat problemen klein, beheersbaar en sneller oplosbaar zijn. Een professional kan eerder en adequater ingrijpen in het ontwikkelingsproces van een (jong) kind en het gezin (als dit nodig is). Het doel is dat vroegtijdig signaleren er tevens toe leidt dat degene bij de vereniging actief kan blijven en zo mee kan blijven doen binnen de samenleving.

Pollux is een in Roosendaal gevestigd uitzendbureau met jarenlange ervaring in verscheidene branches, in zowel Polen als Nederland.

❯ Website Stichting Sport als Middel

Foto boven: Links Henriette Petersen, algemeen directeur Pollux, rechts Gert de Jonge, Sport Impactmanager Stichting Sport als Middel.