web analytics

Foto’s: Jong en oud op het Roosendaals Dijkpop 2017

📷 Het weer is bij een openluchtfestival altijd een risico, maar het negende Dijkpop-festival in Roosendaal werd zaterdag 17 juni beloond met een stralende zomerdag. Het was (bijzonder) goed toeven op het ‘weilandje’ naast het Dijksteeke.

Bomen en kraampjes zorgden voor voldoende schaduw, dus dat zat ook goed op dit gratis toegankelijke festival. De organisatie had uit het aanbod van meer dan 50 bands die wel wilden komen spelen, acht bands geselecteerd, die alle in principe drie kwartier speeltijd hadden gekregen.

Dat Dijkpop voor alle leeftijden is, was duidelijk te zien (zie de foto’s). De jongste bezoeker kreeg er de fles, de oudste was ongetwijeld de 88-jarige Dré Meesters, die achterin in de schaduw alles rustig zat te bekijken. ‘Ik kom elk jaar wel een poos kijken’, vertelde hij. En aanspraak had hij ook geregeld, want er waren verscheidene familieleden van hem aanwezig.

Dijkpop werd ook de ‘set’ voor een vrijgezellenparty. Tijdens het ombouwen bij de wisseling van twee bands werd dankbaar gebruik gemaakt van de aanwezigheid van het publiek om de opdracht ‘zing een schlager voor minstens tien mensen’ uit te voeren…

>> Album 34 grotere foto’s op Facebook