web analytics

Foto van Marianne van den Bosch wint ‘Monuprenten’

De foto ‘Ut zolderke bij munéér pastoor van Kasdonk’ van Marianne van den Bosch is als winnende foto van de fotowedstrijdc ‘Monuprenten’ uit de bus gekomen. De foto is gemaakt in de pastorie Heilig Hartplein.

De 2e prijs ging naar Joost Braat met de foto ‘Ludwigstraat’, een panoramafoto van de straat met de mooie woningen van architect Jac. Hurks. En derde werd Ineke Stofmeel met de foto ‘Het dankbaarheidsmonument St Michael’, genomen voor de Onze Lieve Vrouwekerk op de Kade.

Genomineerd
Met de prijsuitreiking werd deze fotowedstrijd in het kader van Monumentendag 2019 afgesloten. De wedstrijd was opgezet in samenwerking met de fotoclubs ’t Statiefje en West-Brabant. De deelnemers werd gevraagd foto’s in te sturen van monumentale en mooie gebouwen of plekken in de gemeente Roosendaal. Van de bijna 90 ingezonden foto’s werden er 30 foto’s genomineerd door de jury die gevormd werd door Ben Steffen, Peter van Trijen, Karien Wierickx en Luc Zwegers.

Tentoongesteld
De 30 genomineerde foto’s zijn gedurende monumentendag en de dagen erna tentoongesteld in de corridor tussen het Tongerlohuys en de Kring. Op die dagen konden bezoekers hun stem uitbrengen op de mooiste foto. De foto met de meeste stemmen kreeg de publieksprijs. Er waren 132 stemformulieren ingeleverd en op bijna alle genomineerde foto’s was een stem uitgebracht.

Publieksprijs
De winnaar van de publieksprijs kreeg 18 stemmen. Die prijs ging naar Jacco van Son met de foto ‘Onze lieve vrouw van zeven smarten kapel in de sneeuw’, een foto van het pad naar de Kapelberg in de sneeuw.

De prijzen waren voor de helft beschikbaar gesteld door Bram Visser Fotografie en bestaat uit ‘fotoshoots’ voor de winnaars.

Goed bezocht
Het thema van de Monumentendag op 14 september (en in Wouw en Nispen ook op zondag) was ‘plekken van plezier’. De Stichting Open Monumentendag had zich ook dit jaar ingespannen om een aantal monumenten te ‘openen’ dat met dit thema te maken had. Zo waren diverse monumentale cafés, de speeltuin en een school open. Dit jaar zijn er, mede door het fantastische weer, veel bezoekers geweest. ‘Voor het eerst hebben totaal ongeveer 4000 mensen één of meer monumenten bezocht’, aldus de organisatie.